Γιώργος Πιτσιλής στην «Κ»: Εφαρμόζουμε την απόφαση του ΣτΕ για τις παραγεγραμμένες χρήσεις

Γιώργος Πιτσιλής στην «Κ»: Εφαρμόζουμε την απόφαση του ΣτΕ για τις παραγεγραμμένες χρήσεις

36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Όσο πιο πρόσφατοι είναι οι έλεγχοι τόσο μεγαλύτερη είναι η εισπραξιμότητα» αναφέρει στην «Κ» ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής. Ο κ. Πιτσιλής αποκαλύπτει ότι η φορολογική αρχή σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών επεξεργάζεται προτάσεις για αλλαγή του συστήματος επιβολής των προστίμων και των προσαυξήσεων, ενώ αναφερόμενος στο λαθρεμπόριο καυσίμων τονίζει ότι ξεκίνησε η αξιοποίηση των στοιχείων από το ηλεκτρονικό σύστημα εισροών-εκροών.

Ερωτηθείς για το εάν θα έβλεπε θετικά μια νέα ρύθμιση των 100 δόσεων για όλους του φορολογουμένους απαντά οι «δοσοποιήσεις» έχουν καλή εισπραξιμότητα, σημειώνοντας πάντως ότι η απόφαση για περισσότερες δόσεις είναι πολιτική.

Διαβάστε αναλυτικά την συνέντευξη του διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γ. Πιτσίλη στην Καθημερινή της Κυριακής και στο epaper application της Κ.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή