Διαψεύδει ο Κουρουμπλής δημοσίευμα περί κοινωνικών σχέσεων με τον ιδιοκτήτη του «Αγία Ζώνη ΙΙ»

Διαψεύδει ο Κουρουμπλής δημοσίευμα περί κοινωνικών σχέσεων με τον ιδιοκτήτη του «Αγία Ζώνη ΙΙ»

2' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διαψεύδει ο υπουργός Ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής το δημοσίευμα που τον θέλει να διασκεδάζει σε εκδήλωση του ιδιοκτήτη του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη ΙΙ».

Ως εξόχως συκοφαντικό χαρακτήρισε το «άθλιο δημοσίευμα του parapolitika.gr, το οποίο αναπαράχθηκε και το οποίο με εμφανίζει να χορεύω στις 04/03/2017 σε εκδήλωση του ιδιοκτήτη του Δ/Ξ "Αγία Ζώνη 2"». «Ουδέποτε έχω συναντηθεί με τον κ. Κουντούρη, ουδέποτε έχω μιλήσει μαζί του και ουδέποτε με κάλεσε ο εν λόγω επιχειρηματίας σε εκδήλωσή του. Το δημοσίευμα είναι κατασκευασμένο», συμπλήρωσε.

«Τέτοιου είδους ολοκληρωτικές συμπεριφορές, όπως το δημοσίευμα του parapolitika.gr, αποκαλύπτουν το DNA του αναχρονιστικού μηχανισμού που επιχειρεί να ματαιώσει κάθε προσπάθεια για το αύριο του τόπου», τόνισε ο κ. Κουρουμπλής.

Παράλληλα, ο υπουργός σημείωσε ότι ο συνδυασμός ενός άσχετου γεγονότος στις 03/3/2017 με το ναυάγιο του δεξαμενόπλοιου, αποδεικνύει τον πανικό στον οποίο έχουν περιέλθει όσοι ήλπιζαν να μας χρεώσουν αναποτελεσματικότητα και ολιγωρία. «Οι συκοφάντες θα οδηγηθούν σύντομα ενώπιον της Δικαιοσύνης, για να υποστούν τις προβλεπόμενες από το νόμο κυρώσεις», τόνισε.

Αναλυτικότερα ο κ. Κουρουμπλής επισημαίνει:

«Η εκδήλωση στην οποία παραβρέθηκα ως όφειλα, ήταν η Ετήσια Εκδήλωση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Ναυπηγικής Βιομηχανίας (ΣΕΝΑΒΙ), στις 3 Μαρτίου 2017, στην οποία παραβρέθηκαν πολλά πρόσωπα, όπως ο Δήμαρχος Περάματος και η ηγεσία του Λιμενικού Σώματος. Υπάρχει και σχετική ανακοίνωση του Συνδέσμου. Θεωρώ αυτονόητο ότι το να αποδέχεται ο υπουργός προσκλήσεις εκπροσώπων του παραγωγικού ιστού της χώρας, δεν είναι μόνο συμβατό με τη δραστηριότητα του, αλλά και επιβεβλημένο. Τέτοιου είδους ολοκληρωτικές συμπεριφορές, όπως το δημοσίευμα του parapolitika.gr, αποκαλύπτουν το DNA του αναχρονιστικού μηχανισμού που επιχειρεί να ματαιώσει κάθε προσπάθεια για το αύριο του τόπου.

Η πρωτοβουλία μου να ζητήσω και από τα άλλα κόμματα να καταθέσουμε από κοινού αίτημα στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, για επανεξέταση όλων των αθωωτικών πράξεων και αποφάσεων της τελευταίας δεκαετίας που συνδέονται με το λαθρεμπόριο και άλλες εγκληματικές πράξεις, έχει αναστατώσει πολλά συμφέροντα.

Η προσπάθεια εκβιασμού μου θα πέσει στο κενό. Οι συκοφάντες θα οδηγηθούν σύντομα ενώπιον της Δικαιοσύνης, για να υποστούν τις προβλεπόμενες από το νόμο κυρώσεις».

Το δημοσίευμα διέψευσε και η ναυτιλιακή εταιρεία «Αγία Ζώνη ΙΙ» χαρακτηρίζοντάς το ψευδές, συκοφαντικό και ανυπόστατο.

Ειδικότερα, στη σχετική της ανακοίνωση αναφέρει: 

1. Ουδέποτε έχει συναντηθεί ο κ. Κουντούρης με τον κ. Κουρουμπλή. Δεν υπάρχει καμία κοινωνική ή άλλη σχέση μεταξύ τους. Είναι απολύτως βέβαιο ότι μέχρι την ημέρα του ναυαγίου, ο κ. Υπουργός Ναυτιλίας αγνοούσε την ύπαρξη της εταιρείας και του εκπροσώπου μας.

2. Την 3 Μαρτίου 2017, το Σωματείο Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Περάματος διοργάνωσε χοροεσπερίδα σε νυχτερινό κέντρο. Στην χοροεσπερίδα μεταξύ άλλων, παρευρέθη ο κ. Κουντούρης, μέλη της οικογένειας του και φίλοι, καθόσον την επόμενη ημέρα 4 Μαρτίου ήταν η ονομαστική εορτή του κ. Κουντούρη. Στην χοροεσπερίδα, σε άλλο τραπέζι, με άλλη παρέα, παρευρίσκετο και ο κ. Υπουργός Ναυτιλίας, προφανώς κατόπιν προσκλήσεως του Σωματείου.

3. Αν και δεν απολογούμαστε στον εν λόγω ιστότοπο και σε κανένα άλλο μέσο, διευκρινίζουμε προς αποφυγή κάθε παρερμηνείας του ψευδεπίγραφου ρεπορτάζ, ότι πέραν της συνύπαρξης στον ίδιο χώρο ο κ. Υπουργός και ο κ. Κουντούρης, δεν διασκέδαζαν μαζί, αφού δεν γνωρίζονται καν.

4. Το εν λόγω βίντεο ανέβηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όχι βέβαια ως απόδειξη της ανύπαρκτης φιλικής σχέσης μεταξύ του κ. Υπουργού και της οικογένειας Κουντούρη, αλλά ως συνήθως γίνεται σε τέτοιες εκδηλώσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή