Δημοσκόπηση ΠΑΜΑΚ: Προβάδισμα 13% για ΝΔ έναντι ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση ΠΑΜΑΚ: Προβάδισμα 13% για ΝΔ έναντι ΣΥΡΙΖΑ

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ευρεία είναι η διαφορά που εξακολουθεί να χωρίζει τη Νέα Δημοκρατία από τον ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τη νέα έρευνα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για λογαριασμό του ΣΚΑΪ. Πιο συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου η Ν.Δ. συγκεντρώνει ποσοστό 30,5% έναντι 17,5% του ΣΥΡΙΖΑ και ακολουθούν η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 7,5%, η Χρυσή Αυγή με 7% και το ΚΚΕ με 6,5%. Κάτω από το όριο του 3% είναι η Ενωση Κεντρώων και οι ΑΝΕΛ με 2%, ενώ ακολουθεί το Ποτάμι με 1%. 

Οσον αφορά στο «μέτωπο» της Κεντροαριστεράς και την εκλογική διαδικασία για τον νέο φορέα, η μέτρηση του ΠΑΜΑΚ αποτυπώνει προβάδισμα της Φώφης Γεννηματά σε δύο μετρήσεις. Συγκεκριμένα, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προηγείται των ανθυποψηφίων της στη δημοτικότητα με 56% και ακολουθούν ο Στ. Θεοδωράκης με 53%, ο Γ. Καμίνης με 51% ο Γ. Μανιάτης με 43% και πιο πίσω Ν. Ανδρουλάκης και Γ. Ραγκούσης με 40% και 32,5% αντίστοιχα, ενώ στο ερώτημα «εσείς προσωπικά ποιον θα θέλατε για επικεφαλής του νέου φορέα» οι απαντήσεις έχουν ως εξής: Φ. Γεννηματά 24%, Γ. Καμίνης 16% , Στ. Θεοδωράκης 15%, Γ. Ραγκούσης 8,5% και τέλος Γ. Μανιάτης 8%. Αξιοσημείωτο είναι πως το 58% δηλώνει πως δεν ενδιαφέρεται καθόλου για τις εξελίξεις στον χώρο.

Οσον αφορά το μείζον θέμα της ρύπανσης του Σαρωνικού το 53,5% των πολιτών θεωρούν πως ο αρμόδιος υπουργός κ. Κουρουμπλής έχει πολιτικές ευθύνες και θα έπρεπε να είχε παραιτηθεί, ενώ το 31,5% θεωρεί πως καλώς δεν παραιτήθηκε. Στο θέμα των επενδύσεων το 75,5% θεωρεί πως δεν υπάρχει ευνοϊκό περιβάλλον στη χώρα για την επιχειρηματικότητα.

ΔΕΘ

Σχετικά με την παρουσία των Αλέξη Τσίπρα και Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, τα ευρήματα της έρευνας γέρνουν την πλάστιγγα υπέρ του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς στο ερώτημα «ποιος σας έπεισε από τις εξαγγελίες του», ο πρωθυπουργός συγκεντρώνει 6%, ενώ ο κ. Μητσοτάκης 19,5%.

Η δημοσκόπήση αποτυπώνει μία μεγάλη δυσαρέσκεια για το που οδεύουν τα πράμγατα καθώς στην σχετική ερώτηση το 80% απαντά πως κινούμαστε στη λάθος κατεύθυνση.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ

/

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή