Παρελθόν ο Χάσι, νέα επιστροφή Λεμονή

Παρελθόν ο Χάσι, νέα επιστροφή Λεμονή

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ήττα από την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ δρομολόγησε ραγδαίες εξελίξεις στον Ολυμπιακό. Τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας ανακοινώθηκε από τους ιθύνοντες των «Πειραιωτών» στον Μπέσνικ Χάσι η λύση της συνεργασίας τους, ενώ χθες το απόγευμα γνωστοποιήθηκε η έναρξη της συνεργασίας με τον Τάκη Λεμονή. Ο 57χρονος τεχνικός αναλαμβάνει για 4η φορά την τεχνική ηγεσία της ομάδας του Πειραιά. Είναι ξεκάθαρο πως οι υπεύθυνοι του Ολυμπιακού κατέληξαν στη λύση «Λεμονή» διότι είναι ένας άνθρωπος που γνωρίζει πολύ καλά τα αποδυτήρια των «ερυθρόλευκων» και δεν χρειάζεται χρόνο προσαρμογής.

Η τρίτη θητεία του στον πάγκο των «Πειραιωτών» είχε αφετηρία την 23η Μαρτίου του 2017, όταν διαδέχθηκε τον Βασίλη Βούζα, που ήταν προσωρινή λύση μετά την απομάκρυνση του Πάουλο Μπένο. Υπό τις οδηγίες του, ο Ολυμπιακός έφθασε στην κατάκτηση του 44ου πρωταθλήματος της ιστορίας του. Το καλοκαίρι τον διαδέχθηκε ο Μπέσνικ Χάσι.

Τον Απρίλιο του 2000, ο 57χρονος τεχνικός έγινε βοηθός προπονητή του Γιάννη Ματζουράκη στην ομάδα του Πειραιά και οκτώ μήνες αργότερα ο τότε πρόεδρος Σωκράτης Κόκκαλης του έδωσε την ευκαιρία να εργαστεί ως πρώτος προπονητής. Κατέκτησε δύο πρωταθλήματα και αποχώρησε το 2002. Ανέλαβε εκ νέου τον Ολυμπιακό στα τέλη του 2006, κατακτώντας το πρωτάθλημα της περιόδου 2006-07 και το Σούπερ Καπ Ελλάδας του 2007. Στις 11 Μαρτίου του 2008 αντικαταστάθηκε από τον Χοσέ Σεγκούρα.

Χθες έκανε την πρώτη του προπόνηση στο αθλητικό κέντρο του Ρέντη. Το πρωί η αποστολή των πρωταθλητών αναχωρεί για το Τορίνο, όπου αύριο θα διεξαχθεί το ματς με τη Γιουβέντους για τη 2η αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον ο τρόπος με τον οποίο θα προσεγγίσει ο Λεμονής το ιδιαιτέρως δύσκολο παιχνίδι. Να σημειωθεί πως βοηθός του ανέλαβε ο βετεράνος παίκτης του Ολυμπιακού Χρήστος Κόντης, ο οποίος κατά το παρελθόν ήταν συνεργάτης του Ιβάν Γιοβάνοβιτς στον ΑΠΟΕΛ και στην Αλ Νασρ. Στο επιτελείο του θα βρίσκονται ακόμη ο Μιχάλης Καβαλιέρης, επίσης σε ρόλο βοηθού προπονητή, ο γυμναστής Γιάννης Ντουρούντος και ο γυμναστής τερματοφυλάκων Παναγιώτης Αγριογιάννης.

Ο τελευταίος έχει εργαστεί επί σειράν ετών στον Παναθηναϊκό, όπου συνυπήρξε με τον Στέφανο Καπίνο που με απόφαση της διοίκησης θα προπονείται με τη δεύτερη ομάδα, χωρίς να γνωστοποιηθούν οι λόγοι. Στο Τορίνο, την εστία του Ολυμπιακού θα υπερασπιστεί ο Προτό και αναπληρωματικός θα είναι ο Χουτεσιώτης.

Για τον αγώνα στον ιταλικό Βορρά μίλησε χθες ο πρώην γκολκίπερ των «Πειραιωτών» Νικόλα Λεάλι στην «Τuttosport»: «Η Γιουβέντους διαθέτει μία εξαιρετική ομάδα και αν παίξει όπως πραγματικά μπορεί, τότε θα κερδίσει. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να υποτιμήσουν τους Ελληνες. Είναι ένας σύλλογος ο οποίος συνηθίζει να παίζει στα ευρωπαϊκά κύπελλα. Αν πρέπει να δώσω μία συμβουλή στη Γιουβέντους, είναι να πάνε στο Καραϊσκάκη έχοντας εξασφαλίσει την πρόκριση στον επόμενο γύρο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή