Υστατη προσπάθεια της FIBA για τα «παράθυρα»

Υστατη προσπάθεια της FIBA για τα «παράθυρα»

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρόσκληση σε ενδεικτική αντιπροσωπεία διεθνών παικτών από πέντε ευρωπαϊκές ομοσπονδίες, καθώς και κατάθεση εναλλακτικής πρότασης ελεύθερων ημερομηνιών, χωρίς να διακόπτεται το πρωτάθλημα της Ευρωλίγκας, είναι οι δύο επόμενες κινήσεις της FIBA για την απρόσκοπτη τέλεση των προκριματικών αγώνων του Παγκοσμίου πρωταθλήματος 2019. Ο γενικός γραμματέας της παγκόσμιας ομοσπονδίας, Πάτρικ Μπάουμαν, υλοποίησε την εισήγηση του προέδρου της ΕΟΚ, Γ. Βασιλακόπουλου, για να πραγματοποιηθεί συνάντηση στην έδρα της FIBA, τη Γενεύη (5/10) και να ζητηθεί η άποψη των παικτών για το μέλλον του ευρωπαϊκού μπάσκετ και στο θέμα που έχει προκύψει, με την άρνηση συνεργασίας της Ευρωλίγκας για τη διακοπή του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, ώστε οι εθνικές ομάδες της ηπείρου να αγωνιστούν με τις καλύτερες δυνατές συνθέσεις στην προκριματική φάση.

Η νέα πρόταση της FIBA προς την Ευρωλίγκα για τα προκριματικά του ερχόμενου Νοεμβρίου και του επόμενου Φεβρουαρίου, αναφέρεται στη μετάθεση της 9ης αγωνιστικής που είναι προγραμματισμένη για τις 23 και 24 Νοεμβρίου (Πέμπτη-Παρασκευή) για την 21η Νοεμβρίου (Τρίτη) και την ολοκλήρωσή της μόνο στη συγκεκριμένη ημερομηνία, ώστε να διεξαχθεί απρόσκοπτα η πρώτη αγωνιστική των προκριματικών στις 24 Νοεμβρίου (Παρασκευή) και τρεις ημέρες αργότερα, οι αναμετρήσεις της δεύτερης αγωνιστικής. Ιδια πρόταση έγινε και για τη μικρή μετάθεση των ημερομηνιών, τον Φεβρουάριο του 2018. Η 23η αγωνιστική της Ευρωλίγκας να πραγματοποιηθεί στις 20 του μηνός, αντί στις 22 και 23 και τα προκριματικά παιχνίδια στις 23 και 26. Και στις δύο περιπτώσεις, οι διεθνείς παίκτες που αγωνίζονται και στην Ευρωλίγκα με τις ομάδες τους, θα έχουν ρεπό μιας ημέρας, θα προπονηθούν μία φορά με τα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα και σε διάστημα 4 ημερών –με τις μετακινήσεις τους– θα δώσουν δύο παιχνίδια.

Η πρόταση της FIBA αποτελεί την τελευταία απόπειρα… ευελιξίας στην άκαμπτη στάση της Ευρωλίγκας.

• Ο Ολυμπιακός κατέκτησε την πρώτη θέση του 2ου διεθνούς τουρνουά του Ηρακλείου, νικώντας 70-56 τον Ερυθρό Αστέρα και τη Μακάμπι με σκορ 90-82, χωρίς Σπανούλη, Πρίντεζη και Παπανικολάου. Ο τελευταίος υποβλήθηκε χθες σε χειρουργική επέμβαση αφαίρεσης οστεοχόνδρινου τεμαχίου από τον αριστερό αστράγαλο και θα μείνει εκτός αγωνιστικών υποχρεώσεων για διάστημα 7-10 ημερών.

Στη Μόσχα βρίσκεται η αποστολή του Παναθηναϊκού Superfoods για τη συμμετοχή στο τουρνουά «Α. Γκομέλσκι» και πρώτο αντίπαλο, αύριο, τη Χίμκι του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή