Αναδίπλωση ΑΝΕΛ: «Ναι» στην αλλαγή φύλου και την «Τουρκική» Ένωση Ξάνθης

Αναδίπλωση ΑΝΕΛ: «Ναι» στην αλλαγή φύλου και την «Τουρκική» Ένωση Ξάνθης

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αναδίπλωση των ΑΝΕΛ σε ένα θέμα που μέχρι πρότινος φαινόταν πως αποτελεί μία από τις λεγόμενες κόκκινες γραμμές τους, ανακοίνωσε ο ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος μιλώντας, χθες, στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης. Ανέφερε πως οι ΑΝΕΛ θα υπερψηφίσουν το νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων «Νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου – Εθνικός Μηχανισμός Εκπόνησης, Παρακολούθησης και Αξιολόγησης των Σχεδίων Δράσης για τα Δικαιώματα του Παιδιού». 

Σύμφωνα, εξάλλου, με πληροφορίες αλλαγή στάσης από τους ΑΝΕΛ θα υπάρξει και στο ζήτημα του αυτοπροσδιορισμού ως «Τουρκικής» της Μουσουλμανικής Ένωσης Ξάνθης. Σύμφωνα με πληροφορίες, σε χθεσινή σύσκεψη στο Μαξίμου, υπό τον κ. Αλ. Τσίπρα, αναζητήθηκε και βρέθηκε η χρυσή τομή ώστε και η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου να γίνει σεβαστή και οι «ενστάσεις» των ΑΝΕΛ να διασκεδαστούν.

Στη σύσκεψη, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, ο υπουργός Άμυνας και Πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος, ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, ο υφυπουργός Τέρενς Κουίκ και υπηρεσιακοί παράγοντες. Η τροπολογία αναμένεται να κατατεθεί σήμερα.

Αναγνώριση φύλου: Όχι σε υιοθεσία

Εν τω μεταξύ, στο έτερο θέμα, της αναγνώρισης φύλου, ο κ. Παπαχριστόπουλος μιλώντας χθες τόνισε πως «εμείς ως ΑΝΕΛ ψηφίζουμε επί της αρχής το νομοσχέδιο» προσθέτοντας ακόμα: 

«Nα ξεκαθαρίσουμε όμως δύο πράγματα. Αυτά που θα πω είναι άποψη των ΑΝΕΛ και προσωπική μου και δεν μου την επέβαλλε κανείς. Είμαστε κατά της υιοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια. Επίσης, λέμε όχι στην δεύτερη αλλαγή φύλου γιατί αυτό μπορεί να σημαίνει υιοθεσία. Ξέρω ότι αυτά είναι ζητήματα που θα μας απασχολήσουν σε άλλη συνεδρίαση, όταν θα συζητήσουμε τα άρθρα, όμως εμείς ως ΑΝΕΛ θέλουμε να τα επισημάνουμε λέγοντας ότι επί της αρχής ψηφίζουμε θετικά».

Η αναδίπλωση των ΑΝΕΛ, που σε πολλούς προκάλεσε έκπληξη, έρχεται λίγες ώρες μετά την σαφή στήριξη του πρωθυπουργού στον πρόεδρος των ΑΝΕΛ, κατά την διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή για σύσταση εξεταστικής επιτροπής με αφορμή το πολύκροτο θέμα του πλοίου Noor1.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή