ΕΛΛΑΔΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:

Διαψεύδει η Τράπεζα της Ελλάδος «επίθεση» των Anonymous

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

«Οι ισχυρισμοί περί υποκλοπής και διαρροής βάσεων δεδομένων της Τράπεζας της Ελλάδος είναι παντελώς ανυπόστατοι», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΤτΕ, με αφορμή την ανάρτηση της οργάνωσης Anonymous Greece στο Facebook, σύμφωνα με την οποία έδωσαν στη δημοσιότητα επίσημα έγγραφα.

«Οι φερόμενες ως αποκαλύψεις 1217 αρχείων, που εμπεριέχουν διοικητικές αποφάσεις, παρουσιάσεις από συνέδρια και άλλα δεδομένα, δεν είναι τίποτα άλλο παρά στοιχεία που είναι ανακοινώσιμα και διαθέσιμα στο κοινό μέσα από το δικτυακό τόπο της Τράπεζας της Ελλάδος», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Από την πλευρά της η Ελληνική Αστυνομία, επιβεβαιώνει πως έχει ενημερωθεί για τo περιστατικό τόσο από την ΤτΕ όσο και από το υπ. Εσωτερικών και αναμένεται να σχηματιστεί δικογραφία και να διερευνηθεί τι είδους αρχεία διέρρευσαν και με ποιο τρόπο έγινε αυτή τη διαρροή.

Σύμφωνα με μια πρώτη εκτίμηση των δεδομένων που έχουν ανέβει στο διαδίκτυο από αξιωματούχους της ΤτΕ και του υπουργείου, πρόκειται για αρχεία που είναι εύκολα προσβάσιμα από τις ιστοσελίδες των παραπάνω φορέων.

Oπως, ανέφερε ακόμη η ΕΛ.ΑΣ, θα γίνει έρευνα, ωστόσο για να προχωρήσει θα πρέπει να περιμένει να ελέγξουν ΤτΕ και υπ. Εσωτερικών τα ηλεκτρονικά ίχνη των υποτιθέμενων εισβολέων και να επιβεβαιώσουν ότι συντρέχει πράγματι λόγος έρευνας.

 

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ