Εσωκομματικό πρόβλημα στον ΣΥΡΙΖΑ για το Ελληνικό

Εσωκομματικό πρόβλημα στον ΣΥΡΙΖΑ για το Ελληνικό

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αντίθετη στάση από του Μαξίμου κράτησε σήμερα στη Βουλή ο Πάνος Σκουρλέτης, παίρνοντας θέση για το μείζον θέμα της επένδυσης στο Ελληνικό. Ο υπουργός Εσωτερικών μιλώντας στη Βουλή δικαιολόγησε τους αρχαιολόγους που ζητούν να κηρυχθεί μέρος του χώρου αρχαιολογικού ενδιαφέροντος. Ο Σκουρλέτης είπε πως επιδιώκουν να προστατεύσουν την ιστορική και πολιτισμική κληρονομιά της χώρας και πρόσθεσε πως «λέμε ναι στις επενδύσεις, αλλά με σεβασμό στους κανόνες και τους νόμους». 

Η δήλωση Σκουρλέτη έρχεται μία μέρα μετά την δυσφορία που εξέφρασε το Μαξίμου λέγοντας πως «Η ελληνική κυβέρνηση δίνει τον απαραίτητο χρόνο και χώρο στους θεσμούς και τη δημόσια διοίκηση να λειτουργήσουν με βάση το νόμο σε όλες τις περιπτώσεις. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα αποδεχθεί σκόπιμες κωλυσιεργίες που θα έθεταν σε αμφισβήτηση τη δεδηλωμένη βούλησή της και την αποφασιστικότητά της για την ολοκλήρωση της επένδυσης στο Ελληνικό». 

Χθες είχαμε μία ακόμα διαφορποίηση από την κεντρική γραμμή του Μαξίμου καθώς ο κ. Φίλης παρεβρέθηκε στο Υπουργείο Πολιτισμού, όπου πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση κατά της επένδυσης, και δήλωσε ότι «στο Ελληνικό πρέπει να γίνει επένδυση με σεβασμό στις προϋποθέσεις του αρχαιολογικού νόμου».

Πρόσθεσε ότι «όταν κάποιος έχει ενα ενδιαφέρον να επενδύσει τα μετράει όλα και αποφασίζει. Τίποτα δεν είναι που να αιφνιδιάζει τους επενδυτές για το Ελληνικό. Όλα ήταν γνωστά».

Στη σκιά του θέματος που εξελίσσεται σε ένα ακόμα αγκάθι για την κυβέρνηση και το αφήγημα της περί επενδύσεων ο πρωθυπουργός συγκαλεί Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα του Ελληνικού στο Μέγαρο Μάξιμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κύριο αντικείμενο θα είναι η επένδυση μετά και τη νέα αναβολή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή