ΚΟΣΜΟΣ

Η Μέι προειδοποιεί την Boeing ότι υπονομεύει τη σχέση της με το Ηνωμένο Βασίλειο

REUTERS

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι δήλωσε σήμερα ότι η Boeing υπονομεύει τις σχέσεις της με τη Βρετανία εξαιτίας της συμπεριφοράς της στη διαμάχη με την καναδική ανταγωνιστική εταιρεία Bombardier που θέτει σε κίνδυνο 4.200 θέσεις εργασίας στη Βόρεια Ιρλανδία.

«Αυτό που θα έλεγα σε σχέση με την Boeing είναι ότι φυσικά έχουμε μία μακρά συνεργασία μαζί της σε διαφορετικούς τομείς κυβερνητικών αρμοδιοτήτων, ότι αυτή δεν είναι η συμπεριφορά που περιμένουμε από έναν παλιό εταίρο και ότι υπονομεύει αυτήν την συνεργασία», δήλωσε η Μέι απαντώντας σε ερώτηση σε εκδήλωση της Bank of England.

Το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ επέβαλε χθες δασμούς 220% επί των αεριωθούμενων CSeries της καναδικής Bombardier, τα πτερύγια των οποίων κατασκευάζονται σε βιομηχανική μονάδα του Μπέλφαστ, έπειτα από διαμαρτυρία της αμερικανικής Boeing που κατηγορεί τον Καναδά για αθέμιτη επιδότηση της Bombardier.

Η Μέι δήλωσε ότι θα προσπαθήσει να συνεργασθεί με την κυβέρνηση του Καναδά για να εξηγήσει τη μεγάλη σημασία που έχει η Bombardier για την Βόρεια Ιρλανδία, ενώ πρόσθεσε ότι υπάρχει κίνδυνος για την παγκόσμια οικονομία από την ενίσχυση του προστατευτισμού, αφού υπάρχουν ενδείξεις ότι ορισμένες χώρες υπαναχωρούν ως προς τις δεσμεύσεις τους για το άνοιγμα των αγορών και τη διαφύλαξη του ελευθέρου εμπορίου.

«Ευρύτερα, πιστεύω ότι υπάρχει πραγματικό πρόβλημα για εμάς παγκοσμίως σήμερα διότι πιστεύω πως υπάρχουν ενδείξεις ενίσχυσης του προστατευτισμού σε ολόκληρο τον κόσμο», πρόσθεσε.

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ