Ερευνα εις βάρος του Κούσνερ για τη χρήση ιδιωτικών e-mail

Ερευνα εις βάρος του Κούσνερ για τη χρήση ιδιωτικών e-mail

3' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη διάρκεια της κεκλεισμένων των θυρών ακρόασης του από την Επιτροπή για τις Υπηρεσίες Πληροφοριών της Γερουσίας, ο υψηλόβαθμος σύμβουλος του Λευκού Οίκου και γαμπρός του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, Τζάρετ Κούσνερ, δεν γνωστοποίησε την ύπαρξη του προσωπικού λογαριασμού του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που διαθέτει και χρησιμοποιήθηκε για την αποστολή επίσημων μηνυμάτων, σύμφωνα με πληροφορίες του CNN.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι τόσο ο πρόεδρος, όσο και ο αντιπρόεδρος της επιτροπής είναι δυσαρεστημένοι που έμαθαν για την ύπαρξη αυτού του προσωπικού λογαριασμού αποστολής ηλεκτρονικών μηνυμάτων από τα δελτία ειδήσεων.

Παράλληλα, τα δύο μέλη του Κογκρέσου του έστειλαν χθες επιστολή μέσω του δικηγόρου του με τη σύσταση να επανεξετάσει εάν έχει δώσει στην επιτροπή όλα τα έγγραφα που σχετίζονται με την υπόθεσή του, συμπεριλαμβανομένου και του «προσωπικού λογαριασμού αποστολής ηλεκτρονικών μηνυμάτων» που διαθέτει, όπως αυτός περιγράφεται στις ειδήσεις. Η επιτροπή ζητάει επίσης κι άλλους λογαριασμούς αποστολής ηλεκτρονικών μηνυμάτων που διαθέτει ο Κούσνερ, «εφαρμογές αποστολής μηνυμάτων ή άλλα παρόμοια κανάλια επικοινωνίας που ενδέχεται να έχει χρησιμοποιήσει και είναι ενδεχόμενο να περιέχουν πληροφορίες για την έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη σχετικά με ενδεχόμενη εμπλοκή της Ρωσίας στην προεκλογική εκστρατεία του 2016». Ο Κούσνερ δεν απέκλεισε ένα τέτοιο ενδεχόμενο κι όταν το έκανε έγινε με την σκοπιμότητα απόσπασης πληροφοριών από την επιτροπή.

Ο δικηγόρος του Κούσνερ Άμπε Λόουελ δήλωσε στο CNN ότι: «είναι φυσικό για τις επιτροπές να θέλουν να διασφαλίσουν ότι έλαβαν όλα τα απαραίτητα έγγραφα. Έχουμε ελέγξει τον αναφερόμενο ηλεκτρονικό λογαριασμό αποστολής μηνυμάτων σε δεδομένο χρόνο και δεν υπάρχουν κάποια έγγραφα που να ενδιαφέρουν την επιτροπή. Η επιτροπή ενημερώθηκε ότι δεν υπήρχε κάποιο σχετικό έγγραφο», τόνισε.

Η Επιτροπή για τις Υπηρεσίες Πληροφοριών της Γερουσίας δεν σχολίασε τις εξελίξεις.

Ο πρόεδρος της επιτροπής , ο Ρεπουμπλικάνος Ρίτσαρντ Μπουρ (Βόρεια Καρολίνα) και ο αντιπρόεδρος της, Δημοκρατικός Μαρκ Γουόρνερ, έμαθαν για την ύπαρξη του ιδιωτικού λογαριασμού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, που χρησιμοποίησε ο Κούσνερ από τον Ιανουάριο μέχρι τον Αύγουστο μέσω των αμερικανικών ΜΜΕ. Η επιστολή τους αναφέρεται ειδικά σε είδηση που δημοσιοποίησε το CNN στην ηλεκτρονική του σελίδα υπό τον τίτλο: «Δικηγόρος: Ο Κούσνερ χρησιμοποίησε ιδιωτικό λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για να μιλήσει με αξιωματούχους του Λευκού Οίκου».

Η επιστολή, με τον τίτλο: «Επιτροπή Εμπιστευτικό», έφτασε στο CNN μέσω ενός ιδιότυπου «ηλεκτρονικού φαρσέρ». Πρόκειται για έναν άντρα στην Βρετανία ο οποίος αρκετές φορές έχει μιμηθεί μέλη του στενού κύκλου των συνεργατών του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, έναντι άλλων που συμμετέχουν στον ίδιο κύκλο.

Στις αρχές της εβδομάδας, ο φαρσέρ αυτός προσποιήθηκε ότι ήταν ο Κούσνερ κι έγραψε στον Λόουελ σχετικά με τα (πλασματικά) ηλεκτρονικά μηνύματα άσεμνου περιεχομένου που φέρεται ότι έστειλε (ο Κούσνερ) σε αξιωματούχους του Λευκού Οίκου, όπως δημοσιοποίησε η ηλεκτρονική δημοσιογραφική σελίδα «Business Insider». Νωρίς χθες, όταν ο Λόουελ προσπάθησε να προωθήσει ηλεκτρονικά την πραγματική επιστολή που έστειλε το προεδρείο της επιτροπής της Γερουσίας στον Κούσνερ, ενώ το σύστημα αυτόματης ηλεκτρονικής συμπλήρωσης στοιχείων του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του απεικόνισε τον πλαστό λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Κούσνερ, τον οποίο και διαχειρίζεται ο φαρσέρ. Πηγή που γνωρίζει την υπόθεση δήλωσε στο CNN ότι η επίσημη επιστολή της επιτροπής προωθήθηκε στην ηλεκτρονική διεύθυνση του φαρσέρ.

Με δήλωσή του προς το CNN, ο φαρσέρ εξήγησε την σκοπιμότητα των πράξεών του: «Η αρχική πρόθεση της φάρσας είναι να συνταιριάσει την υποκρισία και το νεποτισμό με την επιπολαιότητα κι ένα ψήγμα ενόχλησης, αντί να προκαλέσει θυμό και αγανάκτηση. Μερικές φορές, υπάρχει ένα είδος μοντέρνου σουρεαλισμού κι αυτό εξελίσσεται όσο αυξάνονται οι φίλοι μου στις ΗΠΑ».

Ο Κούσνερ έχει στο παρελθόν βρεθεί στο επίκεντρο κριτικής για την μη αποκάλυψη περισσότερων από 100 επαφών του με ξένους ηγέτες, συμπεριλαμβανομένων κι επαφών του στην Ρωσία.

Επίσης, δεν έχει αποκαλύψει επαφές του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του που σχετίζονται με την ιδιοκτησία τεχνολογικής εταιρίας, με κεφαλαιοποίηση αρκετών εκατομμυρίων δολαρίων που έχει δεσμούς με την Goldman Sachs, τον επιχειρηματία Πίτερ Θίελ, αλλά και τον Τζορτζ Σόρος. Ο Κούσνερ κράτησε επίσης κρυφή την συνάντησή του με δικηγόρο από την Ρωσία στον Πύργο Τραμπ, τον Ιούνιο του 2016, η οποία έγινε με την εντύπωση που είχε ο ίδιος -όπως αργότερα αποκάλυψε- ότι η ρωσική κυβέρνηση θα του έδινε πληροφορίες επιβαρυντικού χαρακτήρα για την προεδρική υποψήφια των Δημοκρατικών, Χίλαρι Κλίντον.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή