Η Μπέττυ Μπαζιάνα «εγκαινιάσε» την πρώτη απευθείας πτήση Πεκίνο – Αθήνα – επισκέπτρια καθηγήτρια στο Παν. Πεκίνου η σύζυγος του Πρωθυπουργού

Η Μπέττυ Μπαζιάνα «εγκαινιάσε» την πρώτη απευθείας πτήση Πεκίνο – Αθήνα – επισκέπτρια καθηγήτρια στο Παν. Πεκίνου η σύζυγος του Πρωθυπουργού

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επισκέπτρια καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων του Πεκίνου (Beijing University of Post and Telecommunications – BUPT) αναγορεύθηκε την περασμένη Τετάρτη η κ. Μπέττυ Μπαζιάνα, σύζυγος του πρωθυπουργού, σε ειδική εκδήλωση στο Πεκίνο.

Στο πλαίσιο της τριήμερης επίσκεψής της στο Πανεπιστήμιο του Πεκίνου ως προσκεκλημένης από τη διοίκησή του, η κ. Μπαζιάνα έδωσε επιστημονική διάλεξη προς τους καθηγητές και τους φοιτητές του Πανεπιστημίου του Πεκίνου, είχε συναντήσεις με τον Πρύτανη και τη διοίκηση, τους καθηγητές και τους ερευνητές του Πανεπιστημίου, ενώ επισκέφθηκε εταιρείες μεταφοράς τεχνολογίας του Πανεπιστημίου.

Η κ. Μπαζιάνα επέστρεψε σήμερα το πρωί στην Αθήνα, στην πρώτη απευθείας πτήση Αθήνας –Πεκίνου, πτήση στην οποία είναι το τιμώμενο πρόσωπο. Χαρακτηριστική της σημασίας που δίνει η κινεζική πλευρά στην απευθείας αεροπορική σύνδεση Αθήνας-Πεκίνου είναι η τελετή εγκαινίων που διοργανώνει στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» κατά την άφιξη της πρώτης απευθείας πτήσης.

Η απευθείας αεροπορική σύνδεση των δύο πρωτευουσών αποτελούσε εδώ και χρόνια διπλωματικό στόχο της ελληνικής πλευράς, αφού επιτρέπει την αμεσότερη επικοινωνία και συνεργασία εμπορικών και άλλων εταίρων σε Ελλάδα και Κίνα. Η σύνδεση αυτή θα εκτελείται από την αεροπορική εταιρεία Air China, η οποία έχει ήδη ανακοινώσει ότι το συγκεκριμένο δρομολόγιο θα πραγματοποιείται δύο φορές κάθε εβδομάδα.

Από ελληνικής πλευράς, το γεγονός αυτό αναμένεται να συμβάλλει αποφασιστικά στην ενίσχυση των οικονομικών, πολιτιστικών και μορφωτικών ανταλλαγών και να δώσει ισχυρή ώθηση στον ελληνικό τουρισμό, καθώς τα τελευταία χρόνια καταγράφεται μια διαρκής αύξηση των επισκεπτών από την Κίνα, την οποία η ελληνική πλευρά επιδιώκει να ενθαρρύνει ακόμη περισσότερο.

Πηγή: ΑΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή