Νέα αποτυχία Ρεπουμπλικανών και Τραμπ

Νέα αποτυχία Ρεπουμπλικανών και Τραμπ

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι Ρεπουμπλικανοί στη Γερουσία απέτυχαν και πάλι να καταργήσουν το πρόγραμμα πρόσβασης στις υπηρεσίες υγείας, το οποίο προώθησε ο τέως πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, γνωστό ως Obamacare, προκαλώντας νέα ερωτήματα για τη θετική πολιτική δυναμική τους ως προς την υλοποίηση της προεκλογικής ατζέντας του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα δεν κατόρθωσε να εξασφαλίσει αρκετή υποστήριξη από τους γερουσιαστές του για την κατάργηση του Obamacare και τελικά αποφάσισε να μην προχωρήσει στην προγραμματισμένη για αυτήν την εβδομάδα ψηφοφορία, σύμφωνα με δηλώσεις αρκετών Ρεπουμπλικανών. Οι υποστηρικτές του νομοσχεδίου για την κατάργηση του Obamacare προσπάθησαν να το προωθήσουν, ενώ μετά την Κυριακή η κατάσταση γίνεται ακόμη πιο δύσκολη, καθώς εκπνέει η προθεσμία εφαρμογής της ειδικής διαδικασίας που επέτρεπε την ψήφισή του με 50 ψήφους, χωρίς την υποστήριξη των Δημοκρατικών.

«Δεν έχουμε χρόνο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο γερουσιαστής Ρον Τζόνσον, ένας από τους υποστηρικτές της νομοθετικής πρωτοβουλίας των γερουσιαστών Μπιλ Κάσιντι και Λίντσεϊ Γκράχαμ μαζί με τον γερουσιαστή Ντιν Χέλερ για την κατάργηση του Obamacare. Με την τελευταία αρνητική εξέλιξη, οι Ρεπουμπλικανοί δεν μπόρεσαν να εκπληρώσουν μία βασική προεκλογική τους δέσμευση ούτε να παρουσιάσουν θετικά πολιτικά αποτελέσματα στη Γερουσία. Ετσι, γίνεται ακόμη πιο δύσκολη η προσπάθειά τους για τη διατήρηση του πολιτικού ελέγχου της Γερουσίας και της Βουλής των Αντιπροσώπων, στις ενδιάμεσες εκλογές που θα διεξαχθούν τον Νοέμβριο του 2018.

Tην ίδια στιγμή, ο Ρέι Μουρ εκλέχθηκε υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών στην Αλαμπάμα για τη διεκδίκηση της έδρας στη Γερουσία. Το αποτέλεσμα αυτό χαρακτηρίζεται πολιτική ήττα για τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, αλλά και άλλους ηγέτες των Ρεπουμπλικανών, οι οποίοι είχαν υποστηρίξει την υποψηφιότητα του Λούθερ Στρέιντζ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή