Flashback στην 4η Οκτωβρίου

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
Flashback στην 4η Οκτωβρίου-1

Mιμούμενος το φασιστικό και ναζιστικό μοντέλο της ηπειρωτικής Ευρώπης, ο Σερ Όσβαλντ Μόσλι, επικεφαλής της Βρετανικής Ένωσης Φασιστών, επιθεωρεί τους Βρετανούς «μελανοχίτωνες», στο ανατολικό Λονδίνο, το 1936. Η συγκέντρωση της βρετανικής φασιστικής οργάνωσης «συνοδεύθηκε» από παράλληλες αντιφασιστικές συγκεντρώσεις και επεισόδια. (AP Photo)

Flashback στην 4η Οκτωβρίου-2

Τα παιδιά οικογενειών Γερμανών μεταναστών στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες βλέπουν με συμπάθεια ή υποστηρίζουν ανοιχτά το ναζιστικό καθεστώς στη Γερμανία, χαιρετούν ναζιστικά κατά τη διάρκεια του εορτασμού της «Γερμανικής Ημέρας», στο Μάντισον Σκουέρ Γκάρντεν της Νέας Υόρκης, το 1936. (ΑP Photo)

Flashback στην 4η Οκτωβρίου-3

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπιλ Κλίντον και η πρώτη κυρία, Χίλαρι, στέκονται δίπλα στον Νοτιοαφρικανό πρόεδρο Νέλσον Μαντέλα και την κόρη του, Ζίνζι Μαντέλα Χλονγκουέιν, στον Λευκό Οίκο, το 1994. Το προεδρικό ζεύγος κάλεσε την οικογένεια Μαντέλα σε επίσημο δείπνο. (AP Photo/Marcy Nighswander)

Flashback στην 4η Οκτωβρίου-4

Τουλάχιστον 10.000 άνεργοι, χτυπημένοι από την οικονομική κρίση των αρχών της δεκατίας του '30, βγαίνουν στο δρόμο για την «πορεία της πείνας», στο Λος Άντζελες, το 1933. Στη συγκέντρωση, στην οποία κυριαρχούν τα συνθήματα κατά της πλουτοκρατίας, ζητώντας τη φορολόγηση των πλουσιών, θα μιλήσουν μέλη του αμερικανικού κομμουνιστικού κόμματος. (AP Photo)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή