Μητσοτάκης: «Η ΝΔ είναι ένα κόμμα ανοικτό σε όλους»

Μητσοτάκης: «Η ΝΔ είναι ένα κόμμα ανοικτό σε όλους»

4' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με μία ανοικτή συγκέντρωση στο Μενίδι, επ' αφορμή των εγκαινίων των γραφείων της ΝΟΔΕ Βόρειας Αττικής, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε να γιορτάσει την 43η επέτειο από την ίδρυση του κόμματος.

«Είμαστε ένα κόμμα των πολλών, μία γνήσια λαϊκή παράταξη, αντίθετα με εκείνους που θέλουν να διχάσουν, εμείς ανοίγουμε την αγκαλιά μας και λέμε σε όλους τους Έλληνες ελάτε μαζί μας να αλλάξουμε την Ελλάδα γιατί μπορούμε καλύτερα. 43 χρόνια μετά, η φλόγα της ΝΔ παραμένει δυνατή. Μας φωτίζει τον δρόμο της ελευθερίας και της δημοκρατίας. Μας θυμίζει ότι το χρέος μας απέναντι στην ιστορία δεν έχει τελειώσει», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης. Έκανε αναδρομή στα 43 χρόνια με αναφορές σε όλους τους προηγούμενους αρχηγούς από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και τον ρόλο του στην αποκατάσταση της δημοκρατίας στην χώρα μέχρι τον Αντώνη Σαμαρά και τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Απευθυνόμενος στους εκατοντάδες συγκεντρωμένους, κομματικά μέλη και στελέχη αλλά και τους βουλευτές και πολιτευτές της Β΄ Αθήνας και της Περιφέρειας Αττικής, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι «η ΝΔ είναι ένα κόμμα ανοικτό σε όλους όσοι θέλουν να συνδράμουν σε μία σκληρή εποχή απαξίωσης της πολιτικής και σε όσους θέλουν να συμβάλλουν σε ένα νέο ξεκίνημα. Η ΝΔ είναι η μεγαλύτερη πολιτική δύναμη της Ελλάδας. Επάνω μας ακουμπάνε όλοι ακόμη κι εκείνοι που δεν μας ψηφίζουν και σύντομα θα της δοθεί ξανά η εντολή να κυβερνήσει και αυτή είναι η μεγάλη μας ευθύνη και η αποστολή μας. Αυτή τη μάχη θα την κερδίσουμε μαζί και μαζί θα γράψουμε μία νέα ιστορία».

Επίθεση εξαπέλυσε στην κυβέρνηση λέγοντας ότι «η κατάσταση στη Ελλάδα σήμερα είναι το αποτέλεσμα της μεγαλύτερης πολιτικής απάτης που έγινε ποτέ» και θύμισε τις παλαιότερες υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ από «το σκίσιμο των μνημονίων που τώρα τα υπογράφουν δύο δύο», όπως ανέφερε μέχρι τις υποσχέσεις παροχών που μετατράπηκαν σε νέα μέτρα. Αμφισβήτησε την «καθαρή έξοδο από τα μνημόνια», λέγοντας ότι εκείνοι που το λένε έχουν δεσμεύσει την χώρα με μεγάλα πρωτογενή πλεονάσματα και με μέτρα που θα επιβληθούν από το 2018 και μετά. Δεν θέλουν δεν μπορούν να πάνε την Ελλάδα μπροστά, ας κάνουν στην άκρη, αυτό είναι το μήνυμα που τους στέλνουμε από εδώ από το Μενίδι.

«Η γενιά των 360 ευρώ είναι δημιούργημα των κυρίων Τσίπρα και Καμμένου», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι «οι εργαζόμενοι των 450 και των 500 ευρώ από το 2019 και μετά θα πληρώσουν για πρώτη φορά φόρους».

Συνεχάρη, δε, την Ελληνική Αστυνομία για την επιτυχία της απελευθέρωσης του επιχειρηματία Λεμπιδάκη και πρόσθεσε ότι αυτό που πέτυχε στην Κρήτη μπορεί να το πετύχει παντού αρκεί οι κύριοι Τσίπρας και Τόσκας να την αφήσουν να κάνει την δουλειά της.

«Προτεραιότητά μας είναι να στηρίξουμε αυτούς που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι τους πιο αδύναμους δεν τους στηρίζεις με προσωρινά επιδόματα αλλά με νέες θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν με την προσέλκυση επενδύσεων. Μέσα στην επόμενη πενταετία ο μέσος όρος της ανεργίας στην Ελλάδα θα πέσει στον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Τα εισοδήματα, συνέχισε, τα ενισχύεις μειώνοντας τους φόρους και εμείς τους φόρους θα τους μειώσουμε, ξεκινώντας από τη μείωση του ΕΝΦΙΑ.

Θα το πετύχουμε αυτό συμμαζεύοντας το κράτος. Σοβαρό κράτος δεν φτιάχνεις με ρουσφετολογικές προσλήψεις, το φτιάχνεις με αξιολόγηση και αξιοκρατία, με αξιολόγηση και ταχύτερη απονομή δικαιοσύνης. «Αυτοί που δεν θέλουν την αξιολόγηση είναι αυτοί που λουφάρουν, αλλά αυτοί είναι λίγοι», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

«Είμαστε έτοιμοι, έχουμε το σχέδιο την βούληση και τους ανθρώπους για να προχωρήσουμε, δεν ζητάμε την ψήφο μόνο για να φύγει μία ηθικά απαξιωμένη κυβέρνηση ζητάμε την θετική ψήφο για να αλλάξουμε όλα όσα πρέπει για την χώρα μας. Οι ρίζες μας στην ελληνική κοινωνία είναι δυνατές». είπε ο κ. Μητσοτάκης και διάβασε ένα απόσπασμα από τη ιδρυτική διακήρυξη της ΝΔ: «"Η Νέα Δημοκρατία είναι η πολιτική Παράταξη που ταυτίζει το Έθνος με το λαό, την πατρίδα με τους ανθρώπους της, την Πολιτεία με τους πολίτες της, την εθνική ανεξαρτησία με τη λαϊκή κυριαρχία, την πρόοδο με το κοινό αγαθό, την πολιτική ελευθερία με την έννομη τάξη και την κοινωνική δικαιοσύνη. Αυτά ανέφερε η ιδρυτική διακήρυξη του Kόμματός μας, την οποία παρουσίασε πριν από 43 χρόνια ο Κωνσταντίνος Καραμανλής…Οι ρίζες μας στην ελληνική κοινωνία είναι δυνατές. Και οι αξίες μας πιο επίκαιρες από ποτέ. Ελευθερία, υγιής πατριωτισμός, αλληλεγγύη, αξιοκρατία. Πίστη στους Έλληνες και τη δημιουργική δύναμη του λαού μας.

Πρόσθεσε ότι η ΝΔ, αλλάζει εκσυγχρονίζεται, ενώ εκλεισε την ομιλία του με προσωπικό κάλεσμα σε όλες της Ελληνίδες και τους Έλληνες: «Ελάτε μαζί μας να αλλάξουμε την Ελλάδα», είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι δεν μας νοιάζει από που προέρχονται και τι ψήφιζαν. «Εμείς δεν είμαστε ΣΥΡΙΖΑ για να διχάζουμε, είμαστε εδώ για να ενώσουμε τους Έλληνες».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή