Ετοιμη τη φόρμα του Χάινκες έχει η Μπάγερν

Ετοιμη τη φόρμα του Χάινκες έχει η Μπάγερν

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στον βετεράνο προπονητή Γιουπ Χάινκες κατέληξε η διοίκηση της Μπάγερν ως διάδοχο του Κάρλο Αντσελότι, αλλά ο Γερμανός τεχνικός φαινόταν χθες διστακτικός να επιστρέψει στους πάγκους ύστερα από τεσσεράμισι χρόνια προκειμένου να αναλάβει για τέταρτη φορά στην καριέρα του τους Βαυαρούς.

Ο 72χρονος Χάινκες εγκατέλειψε την προπονητική μετά το τρεμπλ (πρωτάθλημα, κύπελλο και Τσάμπιονς Λιγκ) που πήρε με την Μπάγερν το 2013, αλλά τώρα οι πρωταθλητές Γερμανίας στρέφονται ξανά στη δοκιμασμένη λύση του ώστε να… ξελασπώσουν: Εχουν χάσει έδαφος τόσο στο πρωτάθλημα, όπου προηγείται η Ντόρτμουντ, όσο και στο Τσάμπιονς Λιγκ, όπου η Παρί έριξε χαστούκι (3-0) προ ημερών στους Βαυαρούς, στέλνοντας τον Αντσελότι σπίτι του.

Μετά το 1987-1991, το 2009 και το 2011-2013, ο Χάινκες κλήθηκε για τέταρτη φορά στο Μόναχο, με τους επιτελείς Ούλι Χένες, Καρλ-Χάιντς Ρουμενίγκε και Χασάν Σαλιχάμιτζιτς να του προτείνουν συμβόλαιο έως το τέλος της σεζόν.

Ο ίδιος πάντως εμφανίζεται σκεπτικός έναντι της πρότασης αυτής. Οπως δήλωσε στην εφημερίδα «Ράινισε Ποστ», «τίποτε δεν είναι ξεκάθαρο ακόμη, τίποτε δεν είναι σίγουρο. Προς το παρόν πρέπει να το σκεφθώ, να τα αναλύσω όλα. Εχουν περάσει τέσσερα ολόκληρα χρόνια αφότου σταμάτησα να δουλεύω στην Μπάγερν και το ποδόσφαιρο έχει αλλάξει». Πάντως, πρόσθεσε ότι παρά την ηλικία του θεωρεί τον εαυτό του σε καλή κατάσταση ώστε να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Μπάγερν.

Το παλμαρέ του Χάινκες είναι τουλάχιστον εντυπωσιακό: Εχει δύο τίτλους του Τσάμπιονς Λιγκ (ο άλλος με τη Ρεάλ Μαδρίτης το 1998), τρία πρωταθλήματα Γερμανίας και δύο κύπελλα Γερμανίας, ενώ έχει προπονήσει ακόμη τις Γκλάντμπαχ, Αϊντραχτ, Σάλκε, Λεβερκούζεν, Μπιλμπάο, Τενερίφε και Μπενφίκα.

Με τις ευχές του Ρόμπεν

Αν τελικά επιστρέψει στην Μπάγερν ο Χάινκες, ένας από τους επικριτές του Αντσελότι, ο Αριεν Ρόμπεν, θα χαρεί πολύ. Αλλωστε ο Ολλανδός άσος ήταν εκείνος που σκόραρε το νικητήριο τέρμα της Μπάγερν στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ του 2013 κόντρα στην Ντόρτμουντ, ολοκληρώνοντας το ιστορικό εκείνο τρεμπλ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή