Ο ΔΗΚΤΗΣ (6/10/17)

2' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανύψωση ηθικού ενόψει δύσκολων αποφάσεων

Με ασκήσεις θάρρους, λόγω της δύσκολης μάχης που έχει μπροστά της η ΔΕΗ με την DGcomp για το ποιες μονάδες θα πουλήσει, μοιάζει το μήνυμα του επικεφαλής της επιχείρησης Μανόλη Παναγιωτάκη (φωτ.) προς τους εργαζομένους για τη Μάχη της Ηλεκτρικής, ενόψει της επετείου στις 13 Οκτωβρίου. «Η θυσία των παλαιών μας συναδέλφων στις 13 Οκτωβρίου 1944, που μαζί με το 6ο Σύνταγμα του ΕΛΑΣ πολέμησαν σκληρά τους αποχωρούντες Γερμανούς κατακτητές και έσωσαν το εργοστάσιο του Αγίου Γεωργίου από την ανατίναξη, είναι ο “χρυσός” κρίκος στη μακρά αλυσίδα των αγώνων των εργαζομένων του ηλεκτρισμού», αναφέρει, μεταξύ άλλων, στο μήνυμά του ο κ. Παναγιωτάκης. Για τον εορτασμό της επετείου η ΔΕΗ διοργανώνει εκδήλωση με θέμα «Ετσι σώθηκε η Ηλεκτρική – Μια μάχη στην καρδιά της απελευθέρωσης» στον ιστορικό χώρο της μονάδας του Κερατσινίου.

Ερχονται λίστες οφειλετών της εφορίας και των Ταμείων

Οχι μία αλλά δύο λίστες αναμένεται να έρθουν στο φως της δημοσιότητας το προσεχές χρονικό διάστημα. Η πρώτη λίστα αφορά τους φορολογουμένους με χρέη άνω των 150.000 ευρώ στο ελληνικό Δημόσιο. Θα δημοσιοποιηθούν τα ονόματά τους αφού προηγουμένως τους ζητηθεί να ρυθμίσουν τα χρέη τους. Η δεύτερη λίστα αφορά τους οφειλέτες των ασφαλιστικών ταμείων. Και αυτοί θα ενημερωθούν προκειμένου να τακτοποιήσουν τις οφειλές. Σε διαφορετική περίπτωση, τα στοιχεία τους θα δοθούν στη δημοσιότητα.

Επανήλθε στο Χ.Α. η μετοχή των «Πλαστικών Κρήτης»

Ανοδο 23,82% κατέγραψε στις τρεις πρώτες συνεδριάσεις η μετοχή των «Πλαστικών Κρήτης», μετά την επαναδιαπραγμάτευσή της την περασμένη Τρίτη και αφού προηγήθηκε η απελευθέρωση του διευθύνοντος συμβούλου της Μ. Λεμπιδάκη. Η εταιρεία με επιστολή της στο Χρηματιστήριο ανακοίνωσε και τα ετήσια αποτελέσματα του 2016 και του α΄ εξαμήνου του 2017. Τα κέρδη μετά από φόρους το α΄ εξάμηνο 2017 ανήλθαν στα 7,4 εκατ. ευρώ από 6,5 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

«Σκλαβενίτης» πλέον το Carrefour της Κύπρου

Δεν είναι μόνο στην Ελλάδα που συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι εργασίες ανακαίνισης των καταστημάτων της πρώην «Μαρινόπουλος» από τον όμιλο Σκλαβενίτη. Οι εργασίες καλά κρατούν και στην Κύπρο. Χθες εγκαινιάστηκε το ανακαινισμένο πλέον υπερμάρκετ της αλυσίδας «Σκλαβενίτης» (που πρώτα λειτουργούσε με το σήμα Carrefour) στο εμπορικό κέντρο The Mall of Cyprus, που βρίσκεται στην είσοδο της Λευκωσίας. Το The Mall of Cyprus έχει συνολική έκταση 27.000 τ.μ. και βρίσκεται στο Shacolas Emporium Park. Δέχεται ετησίως 5,5 εκατ. επισκέπτες.

Ο Γ. Αρώνης στην Ελληνική Ενωση Τραπεζών

O αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Alpha Bank κ. Γιώργος Αρώνης (φωτ.) θα είναι πλέον ο νέος πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών στη θέση του κ. Σπύρου Παπασπύρου, που αποχωρεί μετά και την έξοδό του από την Τράπεζα Πειραιώς. Ο κ. Αρώνης, στέλεχος με μακρά θητεία στον τραπεζικό χώρο, εργάστηκε για 15 έτη σε πολυεθνικές τράπεζες –το μεγαλύτερο διάστημα στην ΑΒΝ ΑΜRO στην Ελλάδα και στο εξωτερικό– και εν συνεχεία στην Εθνική Τράπεζα. Από το 2004 είναι στην Alpha Bank ως επικεφαλής τομέα Λιανικής Τραπεζικής. Το 2006 ανέλαβε εντεταλμένος γενικός διευθυντής και το 2008 γενικός διευθυντής. Τον Μάρτιο του 2017 τοποθετήθηκε αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος Retail, Wholesale Banking and International Network. Από το 2011 είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου της τράπεζας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή