ΑΔΕΔΥ: Η πλειοψηφία δεν συμμετέχει στην αξιολόγηση

ΑΔΕΔΥ: Η πλειοψηφία δεν συμμετέχει στην αξιολόγηση

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ευθεία αμφισβήτηση των στοιχείων συμμετοχής των δημοσίων υπαλλήλων στην αξιολόγηση, που είχε «διαρρεύσει» το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, προχώρησε χθες σε συνέντευξη Τύπου η ΑΔΕΔΥ.

Σύμφωνα με τους συνδικαλιστές του Δημοσίου, «η συμμετοχή των υπαλλήλων στην απεργία-αποχή συνεχίζεται με πολύ μεγάλα ποσοστά και έχει ήδη απονομιμοποιήσει πλήρως κάθε διαδικασία “αξιολόγησης”, έχει ενταφιάσει τον νόμο Βερναρδάκη».

Η Εκτελεστική Επιτροπή έδωσε στοιχεία από πολλά υπουργεία, νοσοκομεία, Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και άλλους οργανισμούς, που εμφάνιζαν τη μεγάλη πλειονότητα των υπαλλήλων να μη συμμετέχει στη διαδικασία της αξιολόγησης. Η ΑΔΕΔΥ, παρά τις περί του αντιθέτου διαψεύσεις της κ. Γεροβασίλη, μιλά για «συνολικότερο σχέδιο ανατροπής των εργασιακών δικαιωμάτων».

Οι δύο πλευρές έχουν μπει σε μια διελκυστίνδα εντυπώσεων, γύρω από τη στάση που κράτησαν οι δημόσιοι υπάλληλοι. Πριν από μερικές ημέρες, πηγές του υπουργείου είχαν δώσει την εικόνα πως το 70% των υπαλλήλων κατέθεσε το έντυπο αξιολόγησης με τα στοιχεία τους στον προϊστάμενο – αξιολογητή τους. Σύμφωνα με την κυβέρνηση, η συμμετοχή ήταν καθολική στα υπουργεία Τουρισμού και Εθνικής Αμυνας, ενώ πάνω από το 90% ανερχόταν το ποσοστό συμμετοχής στα υπουργεία Υποδομών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Ανω του 60% ήταν στα υπουργεία Οικονομίας και Αγροτικής Ανάπτυξης, ενώ ισχυρές αντιδράσεις υπήρξαν στο υπουργείο Εργασίας, όπου σύμφωνα με τις κυβερνητικές πηγές «εκδηλώθηκαν φαινόμενα που θύμιζαν άλλες εποχές».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή