Ενός λεπτού σιγή και αναβολές συνεδριάσεων για τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου

Ενός λεπτού σιγή και αναβολές συνεδριάσεων για τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου τηρήθηκε χθες κατά την έναρξη της συνεδρίασης της μείζονος ολομέλειας στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Ο πρόεδρος Νικόλαος Σακελλαρίου ανέφερε: «Το ΣτΕ συνεδριάζον εν ολομελεία εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του για τη στυγερή δολοφονία του διακεκριμένου δικηγόρου Αθηνών και συλλειτουργού της Δικαιοσύνης, Μιχαήλ Ζαφειρόπουλου, συγχρόνως δε τη συμπαράστασή του στο δικηγορικό σώμα για την πολύ σημαντική συμβολή του στην εμπέδωση του κράτους δικαίου και τηρεί, τιμώντας τη μνήμη του εκλιπόντος, ενός λεπτού σιγή». 

Σήμερα επρόκειτο να συζητηθούν τέσσερις υποθέσεις για τον νέο ασφαλιστικό νόμο που είχαν αναβληθεί την περασμένη Παρασκευή. Λόγω όμως της 7ήμερης αποχής των δικηγόρων αναβλήθηκαν για την 1η Νοεμβρίου.  

Ενός λεπτού σιγή τήρησε χθες στη μνήμη του Μιχ. Ζαφειρόπουλου και το Δ.Σ. του ΔΣΑ, που υιοθέτησε ομόφωνα τη πρόταση του προέδρου του, Β. Αλεξανδρή, μεταξύ άλλων για αποχή καθ’ όλο το εργάσιμο ωράριο των δικαστηρίων από την Παρασκευή 13.10.2017 έως και την Τρίτη 17.10.2017. Αποχή από τη συζήτηση των υποθέσεων στα ακροατήρια από τις 13.00 έως το πέρας του ωραρίου, από την Τετάρτη 18.10.2017 έως και την Παρασκευή 20.10.2017.

«Η κοινότητα των ποινικολόγων είναι συγκλονισμένη από την είδηση της δολοφονίας του συναδέλφου μας Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. Ο Μιχάλης υπηρέτησε με εντιμότητα, παρρησία και ευπρέπεια το λειτούργημα του συνηγόρου και στην πολυετή θητεία του διακρίθηκε για την αφοσίωση στους εντολείς του και την ευγένεια και αλληλεγγύη προς τους ομοτέχνους του», αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε χθες το πρωί η Ενωση Ελλήνων Ποινικολόγων. «Συμμετέχουμε στην οδύνη της εξαίρετης οικογένειας του φίλου μας και προσδοκούμε τον εντοπισμό και την τιμωρία των άνανδρων δραστών του στυγερoύ φόνου».

Τον αποτροπιασμό της εξέφρασε για τη στυγνή δολοφονία «του συναδέλφου δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, ο οποίος διακρινόταν όχι μόνο για την επιστημονική του κατάρτιση, αλλά πρωτίστως για το ήθος του», η Συντονιστική Επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδας. «Η μαφιόζικη επίθεση καταδεικνύει τους κινδύνους άσκησης του νομικού επαγγέλματος, που είναι ο ακρογωνιαίος λίθος στη λειτουργία της Δημοκρατίας», τονίζει.

Εν τω μεταξύ, σε ένδειξη συμπαράστασης στο πένθος της οικογένειας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, οι δικαστικές ενώσεις αποφάσισαν την αναβολή για τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου, της προγραμματισμένης για σήμερα πανδικαστικής συγκέντρωσης. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή