Το «τελευταίο αντίο» στον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο

Το «τελευταίο αντίο» στον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το τελευταίο αντίο στον ποινικολόγο Μιχάλη Ζαφειρόπουλο, ο οποίος δολοφονήθηκε την Πέμπτη το βράδυ μέσα στο δικηγορικό του γραφείο στην οδό Ασκληπιού 154, είπαν συγγενείς, φίλοι, συνάδελφοι και πλήθος κόσμου, οι οποίοι νωρίτερα το απόγευμα βρέθηκαν στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, στο Ελληνικό, όπου και έλαβε χώρα η νεκρώσιμος ακολουθία.

Στην κηδεία παρευρέθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς και πλήθος πολιτικών στελεχών και προσώπων από τον χώρο της δικηγορίας. 

Συγκεκριμένα, παρόντες ήταν ο Φώτης Κουβέλης, ο πρόεδρος του ΔΣΑ, Β. Αλεξανδρής, ο πρώην πρόεδρος του ΔΣΑ, Δ. Παξινός, ο πρώην υπουργός Α.Ρουπακιώτης, ο δικηγόρος Αλ. Λυκουρέζος, ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ Β. Μεϊμαράκης καθώς και οι Κ..Χατζηδάκης Ντ. Μπακογιάννη, Μ. Κεφαλογιάννης, Ο. Κεφαλογιάννη, Ελ. Βοζεμπεργκ, Ν. Δένδιας, Γ. Γιακουμάτος, Μ. Βορίδης, Θ. Φορτσάκης, Μ. Βαρβιτσιώτης, Γ. Κουμουτσάκος και πολλοί ακόμα βουλευτές της ΝΔ. Μεταξύ άλλων, ήταν επίσης παρόντες ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης με την αδερφή του Αλεξία και ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης.

Επικήδειο εκφώνησε η μία εκ των δύο αδερφών του εκλιπόντος, καθώς και οι Βασίλης Αλεξανδρής και Δημήτρης Βερβεσός, εκ μέρους του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ), μέσω του οποίου ο Μ. Ζαφειρόπουλος είχε αναπτύξει έντονη συνδικαλιστική δράση, έχοντας διατελέσει αντιπρόεδρός του. 

Λίγο πριν από τις 5 το απόγευμα, την ώρα που η σορός του έβγαινε από την εκκλησία, το χειροκρότημα από τους παρευρισκομένους υπήρξε έντονο και παρατεταμένο. 

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή