ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Να μην μείνει ως μόνη παρακαταθήκη του ταξιδιού Τσίπρα η φωτογραφία με τον Τραμπ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Στις ευκαιρίες που θα πρέπει να αξιοποιήσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στις ΗΠΑ αναφέρεται με δήλωσή του ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης. Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά «η επίσκεψη του πρωθυπουργού στις Ηνωμένες Πολιτείες  πραγματοποιείται σε μια ιδιαίτερα ευνοϊκή συγκυρία για την χώρα μας, καθώς παρά τα σοβαρότατα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στο εσωτερικό, λόγω των ανεύθυνων επιλογών της κυβέρνησης, η Ελλάδα παραμένει νησίδα σταθερότητας στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, που δοκιμάζεται από μεγάλη αστάθεια».

Πρόκειται συμπληρώνει για μια συγκυρία, που «σε συνδυασμό με τα μεγάλα προβλήματα στις σχέσεις Η.Π.Α. - Τουρκίας αναβαθμίζει ουσιαστικά τη διαπραγματευτική θέση της Πατρίδας μας».

Για αυτόν τον λόγο, σημειώνει ο κ. Μητσοτάκης, προσφέρεται στον κ. Τσίπρα μια μοναδική ευκαιρία:

- Να διασφαλίσει μια επωφελή συμφωνία μακράς πνοής για τη βάση της Σούδας και την ενίσχυση της αμυντικής συνεργασίας, που θα αναγνωρίζει εμπράκτως τον περιφερειακό ρόλο της Ελλάδας. Όχι μια οποιαδήποτε συμφωνία, αλλά μια συμφωνία εθνικά ωφέλιμη.

- Να διαμορφώσει έναν οδικό χάρτη στρατηγικής σχέσης σε όλους τους τομείς ελληνικού ενδιαφέροντος. Με έμφαση στην προσέλκυση συγκεκριμένων επενδύσεων για την ανάκαμψη της οικονομίας μας.

- Και βέβαια να επιτύχει συγκεκριμένες δεσμεύσεις της αμερικανικής ηγεσίας για τα εθνικά μας ζητήματα που αφορούν την Τουρκία, το Κυπριακό, τα Σκόπια, το μεταναστευτικό.

Εξάλλου, ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρεται και στον «ρόλο καταλύτη στις ελληνο - αμερικανικές σχέσεις που είχε, έχει και θα έχει η ελληνική ομογένεια» επισημαίνοντας ότι «στους Έλληνες της Αμερικής οφείλουμε επιτέλους να αναγνωρίσουμε ουσιαστικό ρόλο και λόγο στις εξελίξεις, στο παρόν και στο μέλλον της μητέρας Πατρίδας, ενισχύοντας ουσιαστικά τις σχέσεις τους μαζί της».

«Σε αυτές μας τις υποχρεώσεις εντάσσω βέβαια και τη δυνατότητα να ψηφίζουν επιτέλους οι Έλληνες πολίτες στον μόνιμο τόπο διαμονής τους. Ειλικρινά ελπίζω ο κ. Τσίπρας να μπορέσει να αξιοποιήσει για την χώρα μας τη σπάνια ευκαιρία που - επαναλαμβάνω - και για λόγους συγκυρίας, του προσφέρεται. Δηλαδή να μην μείνει ως μόνη παρακαταθήκη του ταξιδιού του μια φωτογραφία με τον αμερικανό Πρόεδρο, χάριν επικοινωνιακών εντυπώσεων».

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ