Πολάκης: «Αέρας κοπανιστός» 3,5 εκατ. ευρώ από αντικαρκινικό έρανο

Πολάκης: «Αέρας κοπανιστός» 3,5 εκατ. ευρώ από αντικαρκινικό έρανο

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα του υπουργείου Υγείας για την αξιοποίηση ποσού 3,5 εκατομμυρίων ευρώ, προερχόμενα από αντικαρκινικό έρανο που έγινε το 2008 και δόθηκαν στο Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) για τη χρηματοδότηση του προγράμματος της Εθνικής Εκστρατείας Πρόληψης κατά του καρκίνου και δημιουργία Εθνικού Αρχείου Νεοπλασιών.

Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ, αλλά και σε ανάρτησή του στο facebook, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, το 2008 έγινε ο τελευταίος αντικαρκινικός έρανος και μαζεύτηκαν περίπου 6,5 εκατομμύρια ευρώ. «Τα 3,5 εκατομμύρια, με απόφαση του τότε υπουργού Υγείας, Δ. Αβραμόπουλου, δόθηκαν στο ΚΕΕΛΠΝΟ ως εξής: 1,5 εκατομμύριο για το πρόγραμμα πρόληψης του καρκίνου (δηλαδή διαφημιστική δαπάνη σε ηλεκτρονικά και έντυπα ΜΜΕ) και 2 εκατ. για να φτιαχτεί Εθνικό Αρχείο Νεοπλασιών (άμα το βρείτε πουθενά γράψτε μου και μένα πού)!!!!»

Ψάχνοντας στο υπουργείο, συνεχίζει ο κ. Πολάκης, ανακαλύψαμε ότι έχουν μείνει αδιάθετα σχεδόν 3 εκατομμύρια από το προϊόν εκείνου του εράνου, τα οποία και διαθέσαμε στα τρία αντικαρκινικά νοσοκομεία, προκειμένου να αυξήσουμε τη διαγνωστική και θεραπευτική δυναμικότητά τους. Ειδικότερα, δόθηκαν 1,5 εκατ. στον Άγιο Σάββα για αγορά γραμμικού επιταχυντή που θα αντικαταστήσει παλαιότερα μηχανήματα, 600.000 στο Μεταξά για ψηφιακό μαστογράφο και ψηφιακό ακτινολογικό μηχάνημα και 820.000 στο Θεαγένειο, στη Θεσσαλονίκη, για επισκευή του κοβαλτίου και αντικατάσταση του συστήματος βραχυθεραπείας.

Ο κ. Πολάκης απευθύνεται και στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), «πού ήταν τότε, το 2009-2010, η ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ να διαμαρτυρηθεί για τις ουρές στην ακτινοθεραπεία και στη διάγνωση των ογκολογικών ασθενών, όπως κάνει σήμερα, όταν 3,5 εκατ. ευρώ γινόταν αέρας κοπανιστός? ».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή