Με μέλη επιτροπής της Γερουσίας ο πρωθυπουργός

Με μέλη επιτροπής της Γερουσίας ο πρωθυπουργός

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνάντηση με μέλη της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας είχε ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας –είχε συζητήσεις με νομοθέτες και στο Σικάγο– όπου εξετάσθηκε ο ρόλος της Ελλάδας στην ανατολική Μεσόγειο, που εκ των πραγμάτων αναβαθμίζεται και λόγω της συμπεριφοράς της Τουρκίας, η εικόνα της οποίας έχει πληγεί και στο Κογκρέσο.

Τόνισε τον κρίσιμο γεωστρατηγικό ρόλο της χώρας, αναλύοντας τη συμβολή της στενής συνεργασίας με την Κύπρο, το Ισραήλ, και την Αίγυπτο, στην εμπέδωση της σταθερότητας και της ασφάλειας στην περιοχή.

Στο πλαίσιο αυτό, ιδιαίτερη σημασία είχε και η συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, με τον σύμβουλο εθνικής ασφαλείας του προέδρου Τραμπ, Χέρμπερτ Ρ. Μακ Μάστερ, με τον οποίο ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας διατηρεί διαύλους επικοινωνίας.

Ο Αλέξης Τσίπρας συνομίλησε με επενδυτές και επιχειρηματίες και τους ανέλυσε τις δυνατότητες και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, τονίζοντας ότι αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή για να εισέλθουν στην ελληνική αγορά. Στη συνάντηση συμμετείχαν στελέχη από τη Marathon Asset Management, με αξία χαρτοφυλακίου άνω των 15 δισ. δολαρίων, την ABS που διαχειρίζεται κεφάλαια της τάξης των 5 δισ., τη Silver Point Capital, με αξία κοντά στα 10 δισ. και την Greylock Capital, με αξία άνω του 1 δισ.

Με διεθνή ΜΜΕ

Τέλος, ο πρωθυπουργός είχε την ευκαιρία να ενημερώσει συντάκτες και στελέχη αμερικανικών και διεθνών μέσων ενημέρωσης (FT, Bloomberg, Politico, PBS, CNBC, Washington Post, WSJ κ.ά.) στους οποίους υπογράμμισε την απόλυτη προτεραιότητα στο κομμάτι των επενδύσεων, την προσωπική του επίβλεψη στην task force για τις μεγάλες επενδύσεις, τον αναπτυξιακό νόμο και τα κίνητρα που δίνει.

Αναφέρθηκε στη συνάντηση με την Κριστίν Λαγκάρντ, επισημαίνοντας ότι υπήρξε συμφωνία στην ανάγκη να κλείσει σύντομα η αξιολόγηση και να συγκεκριμενοποιηθούν περαιτέρω τα μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους.

Νεοφυείς επιχειρήσεις

Τόνισε πως ο πραγματικός πλούτος της Ελλάδας είναι το ανθρώπινο κεφάλαιο, οι άρτια καταρτισμένοι επιστήμονες και ερευνητές της, και στο πλαίσιο αυτό αναφέρθηκε στη δημιουργία των ταμείων για τη νεανική επιχειρηματικότητα, την κοινωνική οικονομία, συμπληρώνοντας ότι υπάρχουν σημαντικές πρωτοβουλίες στο επίπεδο των νεοφυών, καινοτόμων, startups, επιχειρήσεων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή