ΚΟΣΜΟΣ

Και στην Amazon σεξουαλική παρενόχληση

Εκτός Amazon βρίσκεται ο επικεφαλής των κινηματογραφικών στούντιο Ρόι Πράις, εξαιτίας σεξουαλικής παρενόχλησης.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Ο επικεφαλής των κινηματογραφικών στούντιο της Amazon Ρόι Πράις υπέβαλε προχθές Τρίτη την παραίτησή του, πέντε ημέρες μετά την«αργία στην οποία είχε τεθεί» έπειτα από τις κατηγορίες της παραγωγού Αϊζα Χάκετ για σεξουαλική παρενόχληση και την αδράνεια που επέδειξε όταν η ηθοποιός Ρόουζ Μακ Γκάουαν του είπε ότι κακοποιήθηκε σεξουαλικά από τον παραγωγό Χάρβεϊ Ουάινστάϊν. O Ρόι Πράις παύθηκε από τα καθήκοντά του μετά τη δημοσίευση άρθρου στο The Hollywood Reporter, την περασμένη εβδομάδα, το οποίο αναφερόταν στις κατηγορίες εις βάρος του για σεξουαλική παρενόχληση από την Αϊζα Χάκετ, παραγωγό της σειράς της «The Man in the High Castle», το οποίο προβάλλει η Amazon.

Ο Αλμπερτ Τσενγκ, που ανέλαβε την περασμένη εβδομάδα καθήκοντα, όταν ο 51 ετών Πράις τέθηκε σε αργία, θα συνεχίσει ως προσωρινός επικεφαλής της θυγατρικής για τις ταινίες και τις τηλεοπτικές σειρές Amazon Studios. Προχθές, δικηγόρος της Χάκετ επιβεβαίωσε τις κατηγορίες. «Είμαι ευχαριστημένη που η Amazon κάνει βήματα για την εξέταση των θεμάτων. Μια σημαντική συζήτηση άρχισε για την ανάγκη να δημιουργηθεί μια κουλτούρα στη βιομηχανία μας που θα δίνει αξία στον σεβασμό και στην κοσμιότητα και θα απορρίπτει την κατάχρηση εξουσίας και την απάνθρωπη συμπεριφορά», γράφει η Χάκετ σε ανακοίνωση.

Κόρη του συγγραφέα Φίλιπ Κ. Ντικ, συγγραφέα του μυθιστορήματος του οποίου η σειρά αποτελεί διασκευή, η Χάκετ σε συνέντευξή της στο περιοδικό κατηγορεί τον υπεύθυνο της Amazon ότι αρχικά τις έκανε χυδαίες προτάσεις μέσα σε ταξί που τους μετέφερε σε γιορτή τον Ιούλιο του 2015. Σύμφωνα με τη συνέντευξη, ο Πράις φέρεται να επέμεινε στις προτάσεις του, παρότι η παραγωγός τού είχε καταστήσει σαφές ότι δεν την ενδιαφέρει το θέμα, καθώς είναι λεσβία, παντρεμένη και μητέρα. Η 50χρονη Χάκετ δηλώνει ότι ανέφερε την ανάρμοστη συμπεριφορά του Πράις σε υπευθύνους των Amazon Studios. Η κατηγορία αυτή απηχεί τις κατηγορίες που διατύπωσε μέσω Twitter η ηθοποιός Ρόουζ Μακ Γκάουαν στον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Amazon Τζεφ Μπέζος.

Σύμφωνα με την ηθοποιό, η εταιρεία την αγνόησε όταν αυτή κατηγόρησε για βιασμό τον μεγιστάνα του Χόλιγουντ Χάρβεϊ Ουάινστάϊν.

Έντυπη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ