Ρεσιτάλ ερμηνείας από τον Τζέφρι Ρας ως Αλμπέρτο Τζιακομέτι στο «Η Τελευταία Πινελιά»

Ρεσιτάλ ερμηνείας από τον Τζέφρι Ρας ως Αλμπέρτο Τζιακομέτι στο «Η Τελευταία Πινελιά»

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο βραβευμένος με Όσκαρ Τζέφρι Ρας δίνει ρεσιτάλ ερμηνείας ως Αλμπέρτο Τζιακομέτι στο σκηνοθετικό κομψοτέχνημα του Στάνλεϊ Τούτσι, «Η Τελευταία Πινελιά».

«Η Τελευταία Πινελιά» είναι η ιστορία της συγκινητικής και ιδιότυπης φιλίας μεταξύ του Αμερικανού συγγραφέα, Τζέιμς Λορντ, και του παγκοσμίου φήμης ζωγράφου και γλύπτη, Αλμπέρτο Τζιακομέτι.

Ρεσιτάλ ερμηνείας από τον Τζέφρι Ρας ως Αλμπέρτο Τζιακομέτι στο «Η Τελευταία Πινελιά»-1

Βρισκόμαστε στο Παρίσι το έτος 1964, όταν ο πλούσιος Αμερικανός συγγραφέας, Τζέιμς Λορντ, αποφασίζει να επισκεφτεί τον πολύ καλό του φίλο και διάσημο γλύπτη και ζωγράφο, Αλμπέρτο Τζιακομέτι. Ο τελευταίος τον πείθει να ποζάρει για ένα πορτρέτο, διαβεβαιώνοντάς τον ότι θα είναι μία διαδικασία σύντομη και διασκεδαστική. Τελικά, χρειάστηκαν 18 συνεδρίες, ενώ το όλο εγχείρημα έλαβε τέλος όταν ο Λορντ έπεισε τον Τζιακομέτι πως δεν μπορούσε ούτε να προσθέσει, ούτε να αφαιρέσει τίποτα από τον καμβά του! Κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει ότι το συγκεκριμένο πορτρέτο πωλήθηκε το 1990 για πάνω από 20.000.000 δολάρια.

Ρεσιτάλ ερμηνείας από τον Τζέφρι Ρας ως Αλμπέρτο Τζιακομέτι στο «Η Τελευταία Πινελιά»-2

Ο Στάνλεϊ Τούτσι ενορχηστρώνει ένα κινηματογραφικό αριστούργημα, το οποίο απογειώνουν με τις ερμηνείες τους ο Τζέφρι Ρας, ο Άρμι Χάμερ και η Κλεμάνς Ποεσί. Ιδιοσυγκρασιακοί διάλογοι, σοφιστικέ μονόλογοι και μία φωτογραφική ματιά που καθηλώνει τις αισθήσεις και του πιο απαιτητικού θεατή, βοηθούν την ταινία να αποκαλύψει σταδιακά όλες τις πολύτιμες πληροφορίες για την ομορφιά, την απογοήτευση, την εσωτερικότητα και το χάος της καλλιτεχνικής δημιουργίας.

Η -βασισμένη σε πραγματική ιστορία- ταινία «Η Τελευταία Πινελιά», στους κινηματογράφους από τις 19 Οκτωβρίου.

Ρεσιτάλ ερμηνείας από τον Τζέφρι Ρας ως Αλμπέρτο Τζιακομέτι στο «Η Τελευταία Πινελιά»-3

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή