ΕΛΛΑΔΑ

Συμβολαιογράφοι καταδικάζουν επιθέσεις στα γραφεία του Συλλόγου τους

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Την καταδίκη τους για την «επίθεση ομάδας κουκουλοφόρων» (σσ συλλογικότητα Ρουβικώνα) στα γραφεία του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείων Αθηνών-Πειραιώς-Αιγαίου και Δωδεκανήσου, εκφράζουν κατηγορηματικά, με ομόφωνη απόφαση τους τα μέλη του Συλλόγου, καθώς και για «την άσκηση οποιασδήποτε μορφής βίας (σωματικής ή λεκτικής) στρεφόμενης είτε κατά των συμβολαιογράφων που διενεργούν πλειστηριασμούς στα πλαίσια άσκησης των καθηκόντων τους είτε κατά του προέδρου τους Γεώργιου Ρούσκα».

Παράλληλα, οι συμβολαιογράφοι σε σχετική ανακοίνωσή τους απαιτούν, για μια ακόμη φορά από την Πολιτεία, να μεριμνήσει για την εφαρμογή των νόμων και την προστασία του συμβολαιογράφου, «τον οποίο αυτή ορίζει άμισθο δημόσιο λειτουργό, του εκχωρεί μέρος της άσκησης κρατικής εξουσίας και τον υποχρεώνει στην εκτέλεση των καθηκόντων του».

Υπενθυμίζεται ότι το μεσημέρι της Τρίτης ομάδα κουκουλοφόρων εισέβαλε στα γραφεία του συμβολαιογραφικού συλλόγου εφετείου Αθηνών, στην οδό Γενναδίου και προκάλεσαν υλικές φθορές. Την ευθύνη ανέλαβε η ομάδα Αναρχική Συλλογικότητα Καλλιθέας – Μοσχάτου με ανάρτηση σε ιστότοπο του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ