Πούτιν: Η Ρωσία είναι έτοιμη να αναπτύξει όπλα νέας τεχνολογίας

Πούτιν: Η Ρωσία είναι έτοιμη να αναπτύξει όπλα νέας τεχνολογίας

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ετοιμη να αναπτύξει όπλα νέας τεχνολογίας είναι η Ρωσία, όπως διαμήνυσε σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν σε απάντηση παρόμοιων πρακτικών που υιοθετούν άλλες χώρες, όπως υπογράμμισε.

Παράλληλα, ο Ρώσος πρόεδρος τόνισε ότι η Ρωσία θα απαντήσει «άμεσα» σε περίπτωση που οι ΗΠΑ αποχωρήσουν από τη Συνθήκη πυρηνικών δυνάμεων μέσου βεληνεκούς που υπεγράφη το 1987. Η Μόσχα είναι έτοιμη να αναπτύξει νέα οπλικά συστήματα, πυρηνικά και μη, σε απάντηση τακτικών που ακολουθούν άλλες χώρες, είπε χαρακτηριστικά ο Πούτιν.

Μεταξύ άλλων, ο Πούτιν εξέφρασε την ελπίδα συνεργασίας μεταξύ Ουάσινγκτον και Μόσχας σε διάφορα πεδία. «Συνομιλούμε (με τις ΗΠΑ) για θέματα που αφορούν στην απασχόληση, σε ειδικές υπηρεσίες, υπουργεία Αμυνας και Εξωτερικών. Πετυχαίνουμε κοινούς στόχους», είπε και συμπλήρωσε: «Πρέπει να διευρύνουμε την συνεργασία μας και σε άλλους τομείς».

«Κυρώσεις των ΗΠΑ έχουν στόχο να εκτοπίσουν την Ρωσία από τις ευρωπαϊκές ενεργειακές αγορές»

Ωστόσο, ο Πούτιν στράφηκε νωρίτερα κατά των ΗΠΑ υπογραμμίζοντας ότι οι τελευταίες κυρώσεις που επέβαλαν οι ΗΠΑ κατά τη Ρωσίας αποσκοπούν στο να εκτοπίσουν τη Ρωσία από την ενεργειακή αγορά της Ευρώπης, ώστε η Ευρώπη να αγοράζει το πιο ακριβό αμερικανικό υγροποιημένο αέριο (LNG). Κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε συνεδρία της Διεθνούς Λέσχης «Βαλντάι» σημείωσε ότι η πολιτική στις διεθνείς υποθέσεις όλο και πιο συχνά εμπλέκεται στις οικονομικές σχέσεις.

«Ετσι το πακέτο των κυρώσεων, που υιοθέτησε πρόσφατα το αμερικανικό Κογκρέσο, απροκάλυπτα έχει στόχο να εκτοπίσει την Ρωσία από τις ευρωπαϊκές ενεργειακές αγορές και να υποχρεώσει την Ευρώπη να καταναλώνει το πιο ακριβό υγροποιημένο αμερικανικό φυσικό αέριο, παρότι κι εκεί οι ποσότητες τους δεν επαρκούν», δήλωσε χαρακτηριστικά. Παράλληλα, ο Ρώσος πρόεδρος επέστησε την προσοχή στις προσπάθειες που καταβάλλονται να παρεμποδισθούν τα έργα κατασκευής αγωγών φυσικού αερίου νέων οδεύσεων, παρότι μια τέτοια διαφοροποίηση από λογιστική απόψεως είναι «πιο αποδοτική από οικονομικής απόψεως, πιο συμφέρουσα για την Ευρώπη, ενώ ενισχύει την ασφάλεια της».

Με πληροφορίες από REUTERS, ΑΠΕ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή