ΕΛΛΑΔΑ

Ερωτήματα Φίλη για τη συμφωνία αναβάθμισης των ελληνικών F-16

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό 24/7, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, αναφέρθηκε στην πρόσφατη συμφωνία αναβάθμισης των ελληνικών F-16, εκφράζοντας διάφορα ερωτήματα σχετικά με το πρόγραμμα.

Αρχικά, σύμφωνα με τον κ. Φίλη, η επίσκεψη Τσίπρα στις ΗΠΑ ήταν επωφελής για την Ελλάδα, καθώς ο «ο Τραμπ ρητορικά έστω αναγνώρισε την ανάγκη να ρυθμιστεί το χρέος και υποσχέθηκε ότι θα υπάρξει ένα συμβούλιο υπουργών προκειμένου να συζητηθούν επενδύσεις για την Ελλάδα».

Ωστόσο, όπως ανέφερε ο κ. Φίλης, πρόκειται για «μία στήριξη με ανταλλάγματα, και τα ανταλλάγματα σε πρώτη φάση από ό,τι βλέπουμε είναι τα εξοπλιστικά».

Στη συνέχεια, εξέφρασε τα ερωτήματα αν «σε καιρούς δύσκολους για τη χώρα μας, μπορούμε να αγοράσουμε αυτά τα όπλα», «αν τα έχουμε ανάγκη» και αν «είναι η φθηνότερη δυνατή επιλογή εξοπλισμών».

«Όλα αυτά πρέπει να τα κουβεντιάσουμε, δεν είναι μια εύκολη απόφαση και σίγουρα δεν είναι μια απόφαση που πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο μικροκομματικής αντιπαράθεσης. Χρειάζεται μια εθνική ευθύνη. Και σκέφτομαι ότι δίνουμε 2,4 εκατ. δολάρια ως οροφή, λέει, για να πάρουμε ανταλλακτικά την ίδια ώρα που δεν έχουμε ανταλλακτικά για τα ασθενοφόρα και πυροσβεστικά», κατέληξε. 

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ