Βροχές και καταιγίδες έφερε ο «Δαίδαλος»

Βροχές και καταιγίδες έφερε ο «Δαίδαλος»

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη θέση της στο φθινόπωρο παραχώρησε η καλοκαιρία των περασμένων ημερών. Βροχές, καταιγίδες, χαλάζι και ισχυροί άνεμοι στα δυτικά χθες το πρωί και αργότερα μέσα στην ημέρα στα βόρεια, ενώ αργά το βράδυ αναμένονταν ισχυρά φαινόμενα στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

Λόγω της μικρής διάρκειας των έντονων καιρικών φαινομένων που έπληξαν χθες το μεσημέρι περιοχές των Ιονίων Νήσων και της Δυτικής Ελλάδας, δεν προκλήθηκαν σημαντικά προβλήματα. Το κύμα κακοκαιρίας έπληξε πρώτα το νησί της Κεφαλονιάς, όπου δημιουργήθηκαν υδροστρόβιλοι σε θαλάσσιες περιοχές κοντά στη Λειβαθώ, στον Πλατύ Γυαλό, στα Σαρλάτα και στην Παλική. Στο Αργοστόλι έβρεχε καταρρακτωδώς από νωρίς το πρωί, ενώ ορισμένες περιοχές του νησιού έμειναν χωρίς ρεύμα. Στην Πάργα, εκδηλώθηκε καταιγίδα που συνοδευόταν από ισχυρούς ανέμους και στην Πρέβεζα σημειώθηκε χαλαζόπτωση.

Στο μεταξύ, μικρής έκτασης προβλήματα προκάλεσε χθες το μεσημέρι το κύμα κακοκαιρίας στην Πάτρα και σε γειτονικές περιοχές. Συγκεκριμένα, λόγω των ισχυρών ανέμων η πυροσβεστική υπηρεσία δέχθηκε επτά κλήσεις για πτώσεις δέντρων και κλαδιών, ενώ λόγω της καταιγίδας δέχθηκε τρεις κλήσεις για απαντλήσεις υδάτων από υπόγεια. Η πτώση ενός δέντρου προκάλεσε ζημιές σε σταθμευμένο αυτοκίνητο, ενώ λόγω της καταιγίδας δημιουργήθηκαν προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων, στη λεωφόρο Ακτή Δυμαίων και στην περιοχή του Ρίου.

Επίσης, στην Αμαλιάδα εκδηλώθηκε φωτιά σε κολώνα της ΔΕΗ, η οποία σβήστηκε άμεσα, χωρίς να προκληθούν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση.

Νωρίς το πρωί έβρεχε και στη Θεσσαλονίκη, με τα φαινόμενα να είναι έντονα ανά περιοχές, προκαλώντας προβλήματα στους οδηγούς. Οχημα εξετράπη της πορείας του στην Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης πριν από το τούνελ της Τούμπας, ενώ πριν από τον κόμβο Πανοράματος ακινητοποιήθηκε αυτοκίνητο λόγω μηχανικής βλάβης. Επίσης εξαιτίας της κακοκαιρίας ήταν πολύ αυξημένη το πρωί η κίνηση στο οδικό δίκτυο. 

Η κακοκαιρία αναμένεται να διαρκέσει έως την Πέμπτη. Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών σήμερα ισχυρά φαινόμενα θα συνεχίσουν να επηρεάζουν τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και την Κρήτη, ενώ θα επηρεαστούν και τα Δωδεκάνησα. Από το απόγευμα και μετά ο στροβιλισμός του «Δαιδάλου» πάνω από τη χώρα θα προκαλέσει ισχυρά φαινόμενα, κυρίως στα κεντρικά και νότια τμήματα της ηπειρωτικής και νησιωτικής χώρας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή