Καμίνης: «Αυτό που άρχισε ως γραφικότητα γίνεται όλο και πιο βίαιο»

Καμίνης: «Αυτό που άρχισε ως γραφικότητα γίνεται όλο και πιο βίαιο»

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Θέλουμε κανονική αστυνόμευση στα Εξάρχεια. Ο δήμος μπαίνει, καθαρίζει, φροντίζει τη γειτονιά, αλλά με μεγάλες δυσκολίες. Αυτό που άρχισε ως μια γραφικότητα, σταδιακά γίνεται όλο και πιο βίαιο με εκφυλισμό του πανεπιστημιακού ασύλου. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν κάνει ό,τι θα έπρεπε. Ενα τμήμα της εκλογικής του πελατείας το έχει εκεί ο ΣΥΡΙΖΑ και δεν ασχολείται». Αυτά τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης σε συνέντευξη που παραχώρησε χθες το απόγευμα σε τέσσερις δημοσιογράφους (Τάνια Γεωργιοπούλου «Κ», Ηλέκτρα Βισκαδουράκη «Αυγή», Εύη Σάλτου «Τα Νέα», Αρης Χατζηγεωργίου «Εθνος»), που μεταδόθηκε διαδικτυακά.

Απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με το θέμα της καθαριότητας, ο δήμαρχος και υποψήφιος αρχηγός του κόμματος της Κεντροαριστεράς, είπε ότι «δεν είναι όσο καθαρή θα ήθελα», διευκρινίζοντας ότι το θέμα είναι σύνθετο. «Μιλάμε για μια πόλη που ανθεί το tagging, που έχει εγκαταλελειμμένα κτίρια, που υπάρχει επαιτεία, όλα απότοκα της κρίσης που έφερε στην επιφάνεια προβλήματα που είχε η Αθήνα και τα έκρυβε. Ακόμα και η δυσοσμία σε διάφορες περιοχές που έχουν γίνει ουρητήρια είναι απότοκο της κρίσης. Ενας δήμαρχος δεν μπορεί να το αντιμετωπίσει. (…) Η πόλη γνώρισε κάμψη στη διετία στο θέμα των απορριμμάτων, είχαμε προμήθειες που έπεσαν έξω, χρεοκόπησε ο μειοδότης, γεγονός που μας πήγε πίσω. Είναι μια πόλη όπου χάθηκαν 2.500 κάδοι από καταστροφές». Για το μείζον ζήτημα της εκτεταμένης χρήσης και εμπορίας ναρκωτικών στο Πεδίον του Αρεως και σε άλλες περιοχές της πόλης, ο κ. Καμίνης τάχθηκε «αναφανδόν υπέρ της πιλοτικής επιτηρούμενης χρήσης ναρκωτικών με ιατρική επίβλεψη». Σε κάθε περίπτωση, το πρόβλημα των ναρκωτικών –είπε– λύνεται «μέσα στις πόλεις και όχι στις παρυφές τους».

Σε ό,τι αφορά το προσωπικό, τόνισε ότι ο δήμος από 3.500 εργαζομένους έχει σήμερα 2.000. «Δεν αποδίδουν πάντοτε αυτό που θα θέλαμε, όπως συμβαίνει γενικά στο Δημόσιο. Γι’ αυτό πάμε για αξιολόγηση. Είναι ένα προσωπικό που πληρώνεται λιγότερο από πριν, ταλαιπωρημένο, που κάνει δύσκολη δουλειά». Για τα στελέχη, ειδικότερα, «επειδή οι δήμοι έχουν τις παθογένειες της δημόσιας διοίκησης, το ιδανικό είναι να μπορείς να επιλέγεις μάνατζερ από τον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα».

Ο κ. Καμίνης επανέλαβε ότι δεν υπάρχει ασυμβίβαστο μεταξύ της ιδιότητας του δημάρχου και του επικεφαλής ενός κόμματος, ωστόσο, τόνισε ότι θα αποφασίσει σχετικά όταν έρθει η ώρα. Τέλος, δεν απέκλεισε τις συνεργασίες με άλλα κόμματα, «αλλά πρώτα πρέπει να φτιάξουμε ένα κόμμα, ένα πρόγραμμα, και να το θέσουμε υπόψη του ελληνικού λαού».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή