Αυστρία: Συζητήσεις Κουρτς με το ακροδεξιό FPO για τον σχηματισμό κυβέρνησης

Αυστρία: Συζητήσεις Κουρτς με το ακροδεξιό FPO για τον σχηματισμό κυβέρνησης

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο αρχηγός των αυστριακών Συντηρητικών Σεμπάστιαν Κουρτς σχεδιάζει να συνασπιστεί με το ακροδεξιό Κόμμα της Ελευθερίας, όπως έκανε γνωστό σήμερα Τρίτη, σε μια κίνηση που θα φέρει ξανά το ξενοφοβικό κόμμα στην κυβέρνηση μετά από δέκα χρόνια.

Το κόμμα του Κουρτς που ήρθε πρώτο στις βουλευτικές εκλογές με 31.5 % δεν είναι αυτοδύναμο, με αποτέλεσμα ένας συνασπισμός να είναι απαραίτητος ώστε να καταφέρει να σχηματίσει σταθερή κυβέρνηση. Ωστόσο,  μόνο δύο κόμματα έχουν κερδίσει αρκετές έδρες ώστε να μπορούν να στηρίξουν μια τέτοια κυβέρνηση, οι σοσιαλδημοκράτες και το Κόμμα της Ελευθερίας.

«Αποφάσισα να καλέσω τον ηγέτη του FPO, Χανς – Κρίστιαν Στράσε, και το κόμμα του να συμμετέχουν στην κυβέρνηση» ανακοίνωσε σήμερα ο Κουρτς σε συνέντευξη τύπου σημειώνοντας πως μια κυβέρνηση μειοψηφίας θα ήταν ένα καλό «plan b»  σε περίπτωση που οι παραπάνω συνομιλίες καταρρεύσουν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή