ΝΔ κατά Βερναρδάκη: «Ομολογεί ότι η κυβέρνηση φακελώνει τους πολίτες»

ΝΔ κατά Βερναρδάκη: «Ομολογεί ότι η κυβέρνηση φακελώνει τους πολίτες»

2' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πυρά κατά του υπουργού Επικρατείας, Χριστόφορου Βερναρδάκη, με αφορμή ανάρτησή του στο Facebook εξαπολύει η Νέα Δημοκρατία, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «φακελώνει  τους πολίτες».

Στην ανάρτησή του, ο κ. Βερναρδάκης αναφέρει:

ΝΔ κατά Βερναρδάκη: «Ομολογεί ότι η κυβέρνηση φακελώνει τους πολίτες»-1

«Μετά την γνωστή απόπειρα χειραγώγησης των ερευνών και τις στημένες δημοσκοπήσεις που κατασκευάζονται στα υπόγεια του Μαξίμου, επιβεβαιώνεται – και μάλιστα αρμοδίως – ότι η Κυβέρνηση παρακολουθεί τους λογαριασμούς των πολιτών στα Social Media», σχολιάζει η ΝΔ και προσθέτει:

«Το πραγματικά απίστευτο είναι ότι Υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης παραδέχεται ότι η Κυβέρνηση κρατά αρχείο, φακελώνοντας τους πολίτες ανάλογα με τα πολιτικά τους πιστεύω». 

«Το επόμενο βήμα θα είναι να εκδώσουν και πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων, με βάση τα posts των πολιτών στο Facebook και το Twitter», καταλήγει η Πειραιώς.

Την ανάρτηση του υπουργού Επικρατείας σχολίασε με ανακοίνωσή της η ΟΝΝΕΔ αναφέροντας τα εξής:

«Σήμερα πληροφορηθήκαμε, από τη σελίδα του Υπουργού Επικρατείας στο Facebook, πως η Κυβέρνηση παρακολουθεί στενά τις κινήσεις των πολιτών στα κοινωνικά δίκτυα. Μάλιστα, ο κ. Βερναρδάκης μας πληροφορεί πως διαπιστώνει αναλύοντας τα δεδομένα μας στο διαδίκτυο την «μαζική δημιουργία ψεύτικων λογαριασμών […] που ακολουθούν πολλούς δεξιούς λογαριασμούς». Φυσικά, δεν είναι αρμοδιότητα δική μας ή κανενός να αξιολογεί τους χρήστες του διαδικτύου με βάση τα πολιτικά τους φρονήματα.

Όμως η άνεση με την οποία κάνει τις αποκαλύψεις του για τη συλλογή δεδομένων των πολιτών η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ θα έκανε και τη Στάζι να κοκκινίσει. Πρακτικές που η Δύση κατάφερε με δάκρυα και αίμα να περιορίσει μόνο στη σφαίρα της μυθοπλασίας, στην Ελλάδα γίνονται ξανά μια απειλητική πραγματικότητα. Η συγκεκριμένη αποκάλυψη, όμως, δεν πρέπει να μας προκαλεί καμία έκπληξη. Δεν έχουμε ξεχάσει το σύστημα των εκατοντάδων troll που στήθηκε στα υπόγεια της Κουμουνδούρου για να υποστηρίξει την προεκλογική εκστρατεία του ΣΥΡΙΖΑ στο διαδίκτυο, σε μια καμπάνια που συνδύαζε λάσπη και διχασμό, απειλές και ανθρωποφαγία. Αργότερα, όπως όλοι θυμόμαστε, αποκαλύφθηκε πως δημοφιλείς λογαριασμοί που μοίραζαν κατάρες και αναθέματα ηλεκτρονικά είχαν ως πραγματικούς χειριστές μετακλητούς υπαλλήλους.

Προφανώς η Κυβέρνηση αξιοποιεί το ίδιο δίκτυο ανθρώπων που αναλάμβανε τις διαδικτυακές βρομοδουλειές της για την παρακολούθηση των πολιτών. Κυνικές ομολογίες όπως αυτή του κ. Υπουργού δεν εντάσσονται καν στο πλαίσιο γελοιότητας που χαρακτηρίζει την εικόνα της κυβέρνησης, και αυτό διότι προσβάλλουν ευθέως τον πυρήνα του δικαιώματος των πολιτών στην ιδιωτικότητα, έχουν, δε, άρωμα τρίτου κόσμου και απολυταρχικότητας.

Δεν μας εκπλήσσει το γεγονός ότι τα μέλη της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν έχουν ηθικές αναστολές όταν πρόκειται για την κατάληψη ή τη διατήρηση της εξουσίας – το έχουν αποδείξει, άλλως τε, αγκαλιάζοντας κάθε ηλεκτρονικό ή πραγματικό κουκουλοφόρο. Οι πολίτες, όμως, μιας χώρας ελεύθερης και δημοκρατικής έχουν δικαιώματα και η εξουσία οφείλει να τα σέβεται. Αφού, λοιπόν, ο κύριος Υπουργός δεν έχει τίποτα καλύτερο να κάνει από το να σερφάρει ολημερίς στο διαδίκτυο ψάχνοντας αντιφρονούντες, ας παραιτηθεί και ας συνεχίσει από το σπίτι του – αν και υποψιαζόμαστε βάσιμα ότι ο προϊστάμενός του κ. Τσίπρας θεωρεί αυτές τις υπηρεσίες πολύτιμες».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή