Θεοδωράκης σε Τσίπρα για F-16: Να κοιτάτε τη χώρα πριν φανείτε γαλαντόμος

Θεοδωράκης σε Τσίπρα για F-16: Να κοιτάτε τη χώρα πριν φανείτε γαλαντόμος

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Να απαντήσει πόσα είναι τα χρήματα για τον εκσυγχρονισμό των F-16, ποιες δεσμεύσεις έχουν αναληφθει για την βάση της Σούδας και ποιος θα πάρει τις αποφάσεις αυτές κάλεσε ο Στ. Θεοδωράκης τον πρωθυπουργό, σε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή για το ζήτημα της αναβάθμισης των μαχητικών αεροσκαφών.

«Απαιτούμε ξεκάθαρες κουβέντες από τους υπερεθνικούς οργανισμούς στους οποίους συμμετέχουμε. Δεν θέλουμε να μεροληπτεί το ΝΑΤΟ υπέρ της Τουρκίας. Θέλουμε να εγγυηθεί η ΕΕ ότι τα σύνορα της Ελλάδας είναι τα σύνορα της Ευρώπης. Συμφωνούμε με τον πρόεδρο Μακρόν για κοινό αμυντικο δόγμα», τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σ. Θεοδωράκης στη σχετική συζήτηση στη Βουλή.

«Τι εννοείτε κ. Τσίπρα όταν λέτε ότι η βάση της Σούδας πρέπει να αναβαθμιστεί; Για πόσα δισεκατομμμύρια μιλάμε για την αναβάθμιση των F-16. Με ποιο τίμημα, σε πόσα χρόνια και με τι ρυθμούς; Ειδικά σε περίοδο κρίσης και ανέχειας έπρεπε να απαντήσετε πρώτα στο εσωτερικό της χώρας πριν φανείτε τόσο γαλαντόμος στο εξωτερικό»,προσέθεσε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό ο Σταύρος Θεοδωράκης .

«Στην Αμερική δείξατε μια περίεργη δεκτικότητα σε ό,τι ζήτησε η άλλη πλευρά είπε στη Βουλή απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό ο Σ. Θεοδωράκης, υπογραμμίζοντας «ή αισθανθήκατε δέος μπροστά στην υπερδύναμη, ή πήγατε απροετοίμαστος ή με τα πολλά "ναι" προσπαθήσατε να καλύψετε τις αντιαμερικανικές εμμονές του παρελθόντος».

Νωρίτερα, ο κ. Θεοδωράκης είχε σχολιάσει: «Αντιμετωπίσατε τη βάση της Σούδας ως υποσημείωση στο περιθώριο μιας συμφωνίας μαμούθ. Ένα πενταετές πρόγραμμα εκσυγχρονισμού της βάσης της Σούδας δεν μπορεί να είναι χωρίς ανταλλάγματα για τον ελληνικό λαό οικονομικά και γεωπολιτικά».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή