Kαταγγελία εις βάρος Φάλον

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο υπουργός Αμυνας της Βρετανίας, σερ Μάικλ Φάλον, δέχθηκε πυρά επειδή ακούμπησε το χέρι του στα γόνατα δημοσιογράφου κατά τη διάρκεια δείπνου, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπός του. Η παρουσιάστρια του ραδιοφώνου Τζούλια Χάρτλεϊ Μπρούερ εξιστόρησε το «αρκετά διασκεδαστικό» περιστατικό χωρίς να αναφερθεί στο όνομα του σερ Μάικλ. Οταν όμως η ταυτότητά του έγινε γνωστή από την εφημερίδα The Sun, η ίδια η γυναίκα με tweet της στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης εξήγησε ότι «δεν στεναχωρήθηκε ούτε ανησύχησε» από το περιστατικό. Εκπρόσωπος του σερ Μάικλ δήλωσε ότι ο ίδιος ζήτησε συγγνώμη για το περιστατικό το 2002.

Η Χάρλεϊ Μπρούερ, πρώην συντάκτρια της Sunday Express, η οποία σχολιάζει τα πολιτικά θέματα, επέκρινε τις «φήμες» που κυκλοφορούν τις τελευταίες ημέρες στο Ουεστμίνστερ και λέει πως η ίδια δεν θεωρεί τον εαυτό της θύμα του συμβάντος που έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια δείπνου στο συνέδριο του Συντηρητικού Κόμματος. Οπως τόνισε, όταν ο υπουργός επέμεινε να ακουμπά το χέρι του στα γόνατά της του εξήγησε ήρεμα και ευγενικά ότι αν το ξαναέκανε θα του έδινε «μία γροθιά στα μούτρα». Ο εκπρόσωπος του σερ Μάικλ δήλωσε ότι «ζήτησε συγγνώμη όταν το περιστατικό συνέβη πριν από δεκαπέντε χρόνια.

Σήμερα η Τζούλια και ο ίδιος θεωρούν το θέμα λήξαν». Την ίδια στιγμή, εξακολουθεί να μονοπωλεί τα φώτα της επικαιρότητας το σκάνδαλο Χάρβεϊ Ουάινσταϊν, του Αμερικανού κινηματογραφικού παραγωγού ο οποίος φαίνεται να παρενοχλούσε και να κακοποιούσε σεξουαλικώς εκατοντάδες γυναίκες και μάλιστα το έκανε από τη δεκαετία του 1970. Η βρετανική αστυνομία, όπως ανακοίνωσε, ερευνά τους ισχυρισμούς επτά γυναικών εναντίον του Χάρβεϊ Ουάινσταϊν για επιθέσεις που χρονολογούνται την περίοδο από το 1980 μέχρι και το 2015 στο Λονδίνο όπως εξάλλου και εκτός Βρετανίας. Ο ίδιος ο κινηματογραφικός παραγωγός χαρακτηρίζει τις καταγγελίες εναντίον του ως αναληθείς. Ταυτόχρονα και η αστυνομία της Νέας Υόρκης ερευνά κάποιες περιπτώσεις κατά του κινηματογραφικού παραγωγού που αφορούν το αδίκημα του βιασμού, όπως εξάλλου και της σεξουαλικής επίθεσης.

Δύο γυναίκες, μέλη της φεμινιστικής οργάνωσης Femen, διαδήλωσαν γυμνόστηθες, χθες το βράδυ, στην Κινηματογραφική Λέσχη του Παρισιού, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το αφιέρωμα που οργανώθηκε προς τιμή του Γαλλοπολωνού σκηνοθέτη Ρομάν Πολάνσκι που έχει κατηγορηθεί από πολλές γυναίκες για βιασμό και σεξουαλική παρενόχληση.

«Καμιά τιμή για τους βιαστές», φώναζαν οι δύο γυναίκες κατά την άφιξη του Πολάνσκι. Οι διαδηλώτριες είχαν γράψει στο στήθος  τους  το σύνθημα  «Πολύ  Σημαντικός Παιδοεγκληματίας» (Very  Important Pedocriminal – για να σχηματίζεται  το  αρκτικόλεξο VIP). Την ίδια στιγμή η ανθρωπιστική οργάνωση Oxfam ανακοίνωσε ότι απομάκρυνε 22 υπαλλήλους της από τις θέσεις τους τον περασμένο χρόνο εξαιτίας ισχυρισμών για σεξουαλική κακοποίηση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή