ΚΟΣΜΟΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:

Αιφνιδιαστική παραίτηση του πρωθυπουργού του Λιβάνου - Για σχέδιο δολοφονίας κάνει λόγο ο ίδιος

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Το γραφείο του προέδρου του Λιβάνου Μισέλ Αούν ανακοίνωσε σήμερα ότι ο πρωθυπουργός Σαάντ αλ-Χαρίρι του τηλεφώνησε "από κάπου εκτός Λιβάνου" για να του ανακοινώσει την παραίτησή του από την πρωθυπουργία και ότι ο Αούν αναμένει την επιστροφή του Χαρίρι ώστε να "ενημερωθεί για τις συνθήκες της παραίτησης".

O πρωθυπουργός του Λιβάνου Σαάντ αλ-Χαρίρι παραιτήθηκε σήμερα αιφνιδιαστικά ανακοινώνοντας από τηλεοράσεως την αίσθησή του ότι υπάρχει σχέδιο δολοφονίας του και ασκώντας κριτική εις βάρος του Ιράν και του συμμάχου του στον Λίβανο, της Χεζμπολάχ.

"Ζούμε σε ένα κλίμα παρεμφερές με την ατμόσφαιρα που επικρατούσε πριν από την δολοφονία του μάρτυρα Ραφίκ αλ-Χαρίρι", είπε αναφερόμενος στον πατέρα του. "Εχω αντιληφθεί το κρυφό σχέδιο κατά της ζωής μου", πρόσθεσε.

Στην ανακοίνωση της παραίτησής του ο Χαρίρι είπε ότι το Ιράν "χάνει από την ανάμειξή του στις υποθέσεις του αραβικού κόσμου" και τόνισε ότι ο Λίβανος θα "υψώσει το ανάστημά του, όπως έκανε και στο παρελθόν" και θα "κόψει τα χέρια που δόλια απλώνονται πάνω του".

Ο Χαρίρι έγινε πρωθυπουργός του Λιβάνου στα τέλη του περασμένου χρόνου μετά την πολιτική συμφωνία με βάση την οποία την προεδρία της χώρας ανέλαβε ο Μισέλ Αούν, ο οποίος είναι σύμμαχος της Χεζμπολάχ.

Το τηλεοπτικό δίκτυο al-Jadeed, που εδρεύει στη Βηρυτό, μετέδωσε ότι η ανακοίνωση της παραίτησής του βιντεοσκοπήθηκε και μεταδόθηκε από την πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας, το Ριάντ.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ