Η Κομισιόν ετοιμάζει τη «μαύρη λίστα» των φορολογικών παραδείσων

Η Κομισιόν ετοιμάζει τη «μαύρη λίστα» των φορολογικών παραδείσων

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετά και τις αποκαλύψεις των «Paradise Papers» η Κομισιόν επιδιώκει τώρα τη δημιουργία μιας ενιαίας «μαύρης λίστας» των χωρών οι οποίες χαρακτηρίζονται ως φορολογικοί παράδεισοι, όπως δήλωσε στις Βρυξέλλες ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις.

Ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών,Χανς Γιοργκ Σέλινγκ, σύμφωνα με τη «Handelsblatt» υποστηρίζει την πρωτοβουλία.

«Το να συμπεριληφθούν σε “μαύρη λίστα” είναι μια δραματική εξέλιξη, όμως μετά από μια σειρά από παρόμοιες περιπτώσεις πρέπει επιτέλους να δράσουμε. Πρέπει να συζητήσουμε με τις εμπλεκόμενες χώρες και να καταστήσουμε σαφές ότι, όποιος δεν συνεργάζεται, θα καταλήξει στη λίστα», ανέφερε.

Αντίθετα, ο προσωρινός υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Πέτερ Αλτμάιερ δεν θέλησε να αναφερθεί ευθέως στο θέμα κατά την πρώτη του εμφάνιση σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

«Με ένα κοινό μέτωπο κατά των μη συνεργάσιμων χωρών μπορεί να ασκηθεί εύκολα πίεση σύμφωνα με τους εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης: «Eίναι καιρός να συμφωνήσουμε για την δημιουργία μιας λίστας φορολογικών παραδείσων και να την κάνουμε δημοσίως γνωστή. Η καταγραφή θα πρέπει να έχει και τις ανάλογες συνέπειες», δήλωσε ο Γάλλος Επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή