Μόνο οι ΗΠΑ απούσες από τη συμφωνία για το κλίμα

Μόνο οι ΗΠΑ απούσες από τη συμφωνία για το κλίμα

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΟΝΝΗ. Την απόφασή της να συμμετάσχει στη συμφωνία του 2015 για το κλίμα ανακοίνωσε χθες η Συρία, απομονώνοντας τις Ηνωμένες Πολιτείες ως τη μόνη χώρα η οποία αντιτίθεται στη συνθήκη αυτή.

Συρία και Νικαράγουα ήταν οι δύο μόνες χώρες που παρέμεναν εκτός της συνθήκης για το κλίμα στο Παρίσι το 2015. Ο πρόεδρος Τραμπ, από τη μεριά του, ανακοίνωσε τον Ιούνιο την πρόθεσή του να αποσύρει την Ουάσιγκτον από τη συμφωνία, ενώ η Νικαράγουα ανακοίνωσε χθες στη Βόννη ότι θα υπογράψει το κείμενο.

Στο μεταξύ, μιλώντας χθες σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον Νοτιοκορεάτη ομόλογό του, ο πρόεδρος Τραμπ είπε: «Είναι λογικό η Βόρεια Κορέα να προσέλθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να συνάψει συμφωνία μαζί μας. Κάτι τέτοιο θα είναι καλό για τους πολίτες της Βόρειας Κορέας και για όλον τον κόσμο. Η εποχή της στρατηγικής υπομονής έχει λήξει. Κάποιοι λένε ότι η ρητορική μου είναι υπερβολικά επιθετική. Δείτε, όμως, τι πετύχαμε με 25 χρόνια αδύναμης ρητορικής».

Στις δηλώσεις του, ο πρόεδρος Τραμπ συνδύασε τις εκκλήσεις για διάλογο προς την Πιονγιάνγκ με πολεμοχαρή ρητορική, λέγοντας ότι είναι έτοιμος να αξιοποιήσει το πλήρες εύρος της αμερικανικής στρατιωτικής ισχύος για να προλάβει κάθε ενδεχόμενη επίθεση.

Ο Ντόναλντ Τραμπ είχε επικρίνει αυστηρά προ μηνών τον Νοτιοκορεάτη ομόλογό του για τις προσπάθειες της Σεούλ να εγκαινιάσει διπλωματικό διάλογο με την Πιονγιάνγκ.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή