Καταδίκη υπαλλήλου Χ.Α. για ξυλοδαρμό σπουδαστή

Καταδίκη υπαλλήλου Χ.Α. για ξυλοδαρμό σπουδαστή

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενοχος κρίθηκε ο Χρήστος Ζέρβας για τις κατηγορίες της ληστείας και της πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης εις βάρος του σπουδαστή Αλέξη Λάζαρη. Ο Χρ. Ζέρβας υπηρετούσε ως μετακλητός υπάλληλος στο γραφείο του Ν. Μιχαλολιάκου στη Βουλή και αργότερα απομακρύνθηκε.

Το Δ΄ Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων τον καταδίκασε χθες σε επτά έτη φυλάκισης. Ωστόσο η έφεση που άσκησε ο Ζέρβας έχει ανασταλτική ισχύ και αφέθηκε ελεύθερος μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό, υπό τους όρους της καταβολής εγγυοδοσίας 2.000 ευρώ και εμφάνισης στο Α.Τ. της περιοχής του δύο φορές την εβδομάδα. Ο 24χρονος σπουδαστής είχε δεχθεί επίθεση στις 31 Μαρτίου από ομάδα ανδρών που τον κυνήγησαν με ορμητήριο τα κεντρικά γραφεία της Χ.Α.

Ο πατέρας του σπουδαστή, Δημήτρης Λάζαρης, είχε δηλώσει τότε στην «Κ» ότι στόχος των δραστών ήταν το κεφάλι του γιου του. Είχε αναφέρει ακόμη ότι ένας εκ των δραστών τραβούσε τον αιμόφυρτο γιο του στον δρόμο λέγοντας: «Θα σε πάμε στα γραφεία». Οι φωνές όμως των περιοίκων ανάγκασαν τους δράστες να διαφύγουν παίρνοντας μαζί τους τον σάκο του σπουδαστή. Ο Ζέρβας είχε αναγνωριστεί από το θύμα αλλά και από αυτόπτη μάρτυρα. Αλλοι δράστες δεν αναγνωρίστηκαν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή