Αρση αποκλεισμού ζητούν διαιτητές της Ευρωλίγκας

Αρση αποκλεισμού ζητούν διαιτητές της Ευρωλίγκας

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η άρση αναγνώρισης της Ευρωλίγκας από τη FIBA, τα δύο τελευταία χρόνια και η επιλογή διαιτητών να διευθύνουν αγώνες της ευρωπαϊκής διοργάνωσης, θα αποτελέσει το ισχυρότερο αντεπιχείρημα της ανεξάρτητης κεντρικής επιτροπής διαιτησίας στην προσφυγή που έχουν καταθέσει τέσσερις ρέφερι (Κόντας, Φούφης, Η. Κορομηλάς, Παπαπέτρου) στο ΑΣΕΑΔ για να οριστούν σε αγώνες της Α1 κατηγορίας. Η πρώτη εκδίκαση θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη και τα μέλη της ΚΕΔ θα αποδείξουν ότι δεν έχουν τιμωρήσει τους εν λόγω εν ενεργεία συναδέλφους τους, αλλά δεν τους αξιολογούν ως κατάλληλους για να διαιτητεύσουν στην επαγγελματική «λίγκα».

«Είναι δυσάρεστο γεγονός να βρισκόμαστε σε αντιπαράθεση με συναδέλφους μας, αλλά επιβάλλεται να υπερασπιστούμε την ανεξάρτητη λειτουργία της επιτροπής και τους κανόνες λειτουργίας μας» δηλώνει ο επικεφαλής της ΚΕΔ και πρώην διαιτητής, Στέλιος Συμεωνίδης. Η κεντρική επιτροπή διαιτησίας έχει καλέσει σε απολογία τους 4 διαιτητές για ανάρμοστη συμπεριφορά και έχει το δικαίωμα να τους τιμωρήσει μέχρι και εξάμηνο αποκλεισμό, όπως ορίζει ο κανονισμός διαιτησίας και αναμένονται τα υπομνήματά τους. Σε αντίθεση με δημοσιεύματα στο Διαδίκτυο που ανέφεραν ότι οι 4 Ελληνες διαιτητές έχουν καταθέσει και αγωγές για οικονομική αποζημίωση, δεν έχει υπάρξει δικαστική κίνηση εναντίον των μελών της ΚΕΔ. Παράλληλα, η διοίκηση της ΕΟΚ παρακολουθεί τον πόλεμο που έχουν αρχίσει οι 4 διαιτητές προς την ΚΕΔ, υποστηρίζοντας θεσμικά την ανεξαρτησία της στις όποιες κινήσεις είναι αναγκασμένη να λάβει. Το θέμα της μη αναγνώρισης της Ευρωλίγκας από τη FIBA έχει κορυφωθεί με το θέμα των προκριματικών αγώνων του Παγκοσμίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή