ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ: «Εχω τέλεια σχέση με τον Ντουτέρτε»

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ, έκανε αναφορά στην «τέλεια σχέση» που έχει με τον πρόεδρο των Φιλιππίνων Ροντρίγκο Ντουτέρτε, καθώς οι δύο τους, συναντήθηκαν στο περιθώριο της 31ης Διάσκεψης της Ένωσης Χωρών της Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN).

Ο Ντουτέρτε έχει λάβει το προσωνύμιο «ο Τιμωρός» από το περιοδικό Time, ενώ θεωρείται συνδεδεμένος με την Ομάδα Θανάτου του Νταβάο, μία παραστρατιωτική οργάνωση η οποία κατηγορείται από οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων για τις εξωδικαστικές δολοφονίες υπόπτων εγκληματιών, μεταξύ αυτών και εμπόρων ναρκωτικών.

Για την συνάντηση αυτή, ο Αμερικανός πρόεδρος δέχτηκε πιέσεις από οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, προκειμένου να υιοθετήσει μία σκληρή γραμμή έναντι του Ντουτέρτε για τον αιματηρό πόλεμο κατά των ναρκωτικών που διεξάγεται στις Φιλιππίνες, με συνέπεια τον θάνατο χιλιάδων ανθρώπων.

Ο Ντουτέρτε είχε δηλώσει την προηγούμενη εβδομάδα ότι θα έλεγε στον Τραμπ “απολύεσαι” στην περίπτωση που ο Αμερικανός πρόεδρος έθετε θέμα παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στις Φιλιππίνες.

Ο Τραμπ είχε δεχτεί κριτική τον περασμένο Μάιο, για το θετικό σχόλιο που είχε κάνει για τον Ντουτέρτε στην διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας, λέγοντας του ότι “κάνει καλή δουλειά” αναφορικά με την καταπολέμηση του προβλήματος της παράνομης διακίνησης ναρκωτικών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ