ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία - Πράσινοι: Οχι σε έναν τετραετή συνασπισμό διαφωνούντων

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Δεν επιθυμώ για τέσσερα χρόνια έναν συνασπισμό διαφωνούντων. Οι Πράσινοι θα επιμείνουν στις κεντρικές θέσεις τους, αλλά στον δρόμο προς την συγκρότηση συνασπισμού μπορούμε να τις διαπραγματευτούμε.

Στόχος είναι η επίτευξη συμφωνίας, στην οποία όμως να αντικατοπτρίζονται οι απόψεις όλων των συμμετεχόντων κομμάτων» είπε ο Τσεμ Εζντεμίρ, συμπρόεδρος των Γερμανών Πρασίνων, σε συνέντευξή του στο δημόσιο γερμανικό ραδιόφωνο Deutschlandfunk (DLF) ενόψει του τελικού γύρου των διερευνητικών συνομιλιών μεταξύ των τεσσάρων δυνητικών εταίρων (Xριστιανοδημοκρατων / CDU, Χρισταινοκοινωνιστών / CSU, Φιλελευθέρων / FDP και Πρασίνων / Die Gruenen).

Ο κ. Εζντεμίρ υπογράμμισε ότι επιθυμεί και την «αλλαγή ύφους στην πολιτική» και για τον λόγο αυτό δεν προτίθεται να κακολογεί τους άλλους συνομιλητές. «Χρειαζόμαστε ένα κλίμα, στο οποίο μπορούμε να συνεργαζόμαστε. Η Τζαμάικα δεν είναι ο συνασπισμός τον οποίον θα επιθυμούσαν τα κόμματα, το θέλησαν όμως οι εκλογείς.

Έχουμε συναίσθηση της ευθύνης μας. Για την ενδεχόμενη κατανομή υπουργείων δεν θα πρέπει όμως να γίνει από τώρα συζήτηση» προσέθεσε ο ηγέτης των Πρασίνων.

Πηγή; ΑΠΕ - ΜΠΕ
 

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ