Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου για τους εργαζόμενους στο πρώην εργοστάσιο της Πίτσος

Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου για τους εργαζόμενους στο πρώην εργοστάσιο της Πίτσος

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ολοκλήρωση του Προγράμματος εθελουσίας εξόδου για τους εργαζόμενους στο πρώην εργοστάσιο της Πίτσος, ανακοίνωσε η η γερμανική εταιρεία BHS.

Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες μέρες η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου (ΠΟΕΜ) έστειλε επιστολή στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα σχετικά με το μέλλον της εγκατάστασης της πρώην Πίτσος στον Πειραιά.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της εταιρείας:

«Η BSH ανακοινώνει την ολοκλήρωση του Προγράμματος Εθελοντικής Αποχώρησης στο εργοστάσιο της Αθήνας, με σημαντική συμμετοχή από τους εργαζομένους. Το πρόγραμμα, που ξεκίνησε στις 2 Οκτωβρίου 2017 και ολοκληρώθηκε στις 10 Νοεμβρίου, σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε με γνώμονα τη μέγιστη δυνατή αποζημίωση κι ενίσχυσή τους. 

Η διοίκηση του Ομίλου, έχοντας πάντοτε ως κυρίαρχο στόχο την εύρεση της βέλτιστης δυνατής λύσης προκειμένου να μετριάσει, όσο αυτό είναι εφικτό, τις συνέπειες προς το προσωπικό του εργοστασίου της Αθήνας λόγω της ολοκλήρωσης του παραγωγικού κύκλου του, εδώ και καιρό έχει εξετάσει λεπτομερώς κατά πόσο θα ήταν εφικτό να παραχθούν, έστω και προσωρινά, κάποια άλλα προϊόντα στο εργοστάσιο αυτό.

Οι προσπάθειες αυτές είναι συνεχείς από τη διοίκηση της εταιρείας και σε κεντρικό αλλά και σε τοπικό επίπεδο. Στο πλαίσιο αυτό και μετά από μεγάλη προσπάθεια, αν και η απόφαση αυτή δεν μπορεί να δικαιολογηθεί από αντικειμενικούς επιχειρηματικούς κανόνες και κριτήρια αφού επιβαρύνει περαιτέρω τη λειτουργία της εταιρείας, κατάφερε και πέτυχε να μεταφερθεί μέρος της μελλοντικής παραγωγής της προϊοντικής σειράς IC4 EVO στο εργοστάσιο της Αθήνας που αρχικά είχε  αποφασιστεί να εκτελεστεί σε άλλη χώρα, καταρχήν για διάστημα ενός έτους, δηλαδή από την 1.1.2018 έως και την 31.12.2018, με αποτέλεσμα να είναι δυνατή η λειτουργία  του εργοστασίου τουλάχιστον και για το 2018, με προσαρμογή του μοντέλου λειτουργίας του.

Πρώτιστο μέλημά μας είναι οι εργαζόμενοί μας. Θα αξιολογήσουμε τη νέα κατάσταση που προκύπτει μετά την ολοκλήρωση του Προγράμματος Εθελοντικής Αποχώρησης προκειμένου να προσδιορίσουμε το μοντέλο λειτουργίας του εργοστασίου της Αθήνας το επόμενο χρονικό διάστημα.»

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή