Alpha SecureWeb

2' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι Έλληνες κάνουν online αγορές, αλλά ακόμη εμφανίζονται διστακτικοί στο να πληρώσουν με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα και το αποφεύγουν όσο μπορούν. Είναι χαρακτηριστικά τα στοιχεία που παρουσίασε πρόσφατα ο GR.EC.A., ο Ελληνικός Σύνδεσμος Ηλεκτρονικού Εμπορίου, σύμφωνα με τα οποία ο κλάδος του ηλεκτρονικού εμπορίου στη χώρα μας καταγράφει συνεχή και σημαντική ανάπτυξη, με τον τζίρο του να αγγίζει πλέον τα €4 δισ. (2% του ΑΕΠ). Όμως, παρά την αλματώδη ανάπτυξη στη χρήση καρτών τα δύο τελευταία χρόνια και της συνεχούς ανόδου του ηλεκτρονικού εμπορίου, η αντικαταβολή παραμένει ο δημοφιλέστερος τρόπος πληρωμών.

Το υψηλό ποσοστό της αντικαταβολής στην Ελλάδα συνδέεται πρωτίστως με τον φόβο των καταναλωτών για θέματα ασφάλειας και διαφύλαξης των προσωπικών δεδομένων τους, αν και οι ελληνικές τράπεζες επενδύουν συνεχώς σε ανθρώπινους πόρους και κεφάλαια για να κάνουν τα συστήματα τους ασφαλή και δεν υπολείπονται σε τίποτα έναντι των πιστωτικών ιδρυμάτων του εξωτερικού. Μάλιστα, κάποια συστήματα, προκειμένου να μην αφήσουν καμία «τρύπα» στο πλαίσιο της ασφάλειας, ίσως έχουν καταστεί λιγότερο εύχρηστα, απαιτώντας μία σειρά από usernames και passwords για την ολοκλήρωση μιας online αγοράς με την χρήση «πλαστικού χρήματος», τα οποία τις περισσότερες φορές ο χρήστης αδυνατεί να θυμηθεί. Έτσι επιστρατεύονται σημειώματα με PIN και κωδικούς, τα οποία είναι εύκολο να παραπέσουν, να χαθούν ή και να κλαπούν, επιφέροντας το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα από το αίσθημα ασφάλειας που επιδιώκουν οι τράπεζες να καλλιεργήσουν στους κατόχους πιστωτικών και χρεωστικών καρτών, προκειμένου να ενδυναμώσουν τις online αγορές.

Την καινοτομία σε αυτό τον τομέα εισάγει για ακόμη μία φορά η Alpha Bank, με την αναβαθμισμένη υπηρεσία Alpha SecureWeb, η οποία φέρνει την ασφάλεια που απαιτούν οι κάτοχοι των καρτών για τις online αγορές τους, χωρίς όμως να πρέπει να ανακαλούν στην μνήμη τους κωδικούς. Μέσω της υπηρεσίας, αποστέλλεται με SMS στο κινητό του κατόχου της κάρτας ένας κωδικός μιας χρήσης (One Time Password). Πληκτρολογώντας τον κωδικό, ολοκληρώνεται η online αγορά εύκολα και γρήγορα, ενώ κάθε φορά θα εκδίδεται νέος κωδικός, για μέγιστη ασφάλεια.

Εξίσου εύκολα και γρήγορα γίνεται και η εγγραφή στην αναβαθμισμένη υπηρεσία Alpha SecureWeb, καθώς απαιτείται μόνο την πρώτη φορά που κάποιος θα θέλει να πραγματοποιήσει μία online αγορά. Πριν την ολοκλήρωση της αγοράς, θα εμφανιστεί μία οθόνη που θα ζητά από τον χρήστη να συμπληρώσει κάποια στοιχεία της κάρτας του και να επιβεβαιώσει το κινητό του τηλέφωνο. Από την επόμενη αγορά του, απλώς θα λαμβάνει στο κινητό του έναν κωδικό μίας χρήσης, προκειμένου να ολοκληρώνει τις συναλλαγές του με μέγιστη ασφάλεια.

Υπενθυμίζεται ότι η Alpha Bank, μέσω της υπηρεσίας Alpha SecureWeb, προστατεύει τις αγορές στο Διαδίκτυο, αποτρέποντας την μη εξουσιοδοτημένη χρήση των στοιχείων της κάρτας. Το Alpha SecureWeb προσφέρει τις υπηρεσίες «Verified by Visa», «Mastercard SecureCode» και «American Express SafeKey», μέσω των οποίων διασφαλίζονται οι διαδικτυακές συναλλαγές που πραγματοποιούνται με κάρτες Visa, Mastercard και American Express. Η υπηρεσία παρέχεται χωρίς χρέωση και λειτουργεί ως ένα συμπληρωματικό επίπεδο ασφαλείας για τις κάρτες έκδοσης Alpha Bank.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή