LONGINES Record Collection, το πρώτο “Chronometer” της Longines πιστοποιημένο από τον COSC

LONGINES Record Collection, το πρώτο “Chronometer” της Longines πιστοποιημένο από τον COSC

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

To 2017 η Longines συμπληρώνει 185 χρόνια ιστορίας και παραδοσιακής δημιουργίας στην ωρολογοποιία. Με αφορμή αυτή τη σημαντική επέτειο παρουσιάζει μία ολοκαίνουρια, διαχρονική συλλογή, η οποία ενσαρκώνει τις παραδοσιακές αξίες και το πνεύμα καινοτομίας του ελβετικού οίκου. Η συλλογή Record απαρτίζεται από αυτόματα μοντέλα κλασικής σχεδίασης με μηχανισμούς υψηλότατων προδιαγραφών και εξαιρετικής ακριβείας, οι οποίοι φέρουν πιστοποίηση χρονομέτρου από τον επίσημο ελβετικό φορέα πιστοποίησης χρονομέτρων COSC.

LONGINES Record Collection, το πρώτο “Chronometer” της Longines πιστοποιημένο από τον COSC-1

Ο μηχανισμός

Η καρδιά ενός ρολογιού είναι το ελατήριο του μπαλανσιέ, δηλαδή το όργανο ρύθμισής του. Το ελατήριο μαζί με το μπαλανσιέ ταλαντώνεται ως προς τη θέση ισορροπίας του και επιτελεί τον βασικό του σκοπό: να δίνει το ρυθμό με απόλυτη κανονικότητα. Εντούτοις, η επίδραση των μαγνητικών πεδίων, των διακυμάνσεων της θερμοκρασίας και της καθημερινής χρήσης είναι επιβαρυντική για την ομαλή λειτουργία του. Η Longines βρήκε λύση. Αυτό που κάνει τη διαφορά στους μηχανισμούς των Record είναι ότι το ελατήριο του μπαλανσιέ τους είναι κατασκευασμένο από μονοκρυσταλλικό πυρίτιο, ένα υλικό με μοναδικές ιδιότητες: είναι εξαιρετικά ανθεκτικό, ελαφρύ, ανοξείδωτο και δεν επηρεάζεται από μαγνητικά πεδία και διακυμάνσεις στη θερμοκρασία ή στην ατμοσφαιρική πίεση. Το αποτέλεσμα είναι μεγαλύτερη ακρίβεια και μακροβιότητα του μηχανισμού.

LONGINES Record Collection, το πρώτο “Chronometer” της Longines πιστοποιημένο από τον COSC-2

Σε τέσσερα μεγέθη κάσας (26, 30, 38,5 και 40 mm), η συλλογή Record έχει σχεδιαστεί τόσο για γυναίκες (7 εκδοχές καντράν) όσο και για άντρες (6 εκδοχές καντράν).

LONGINES Record Collection, το πρώτο “Chronometer” της Longines πιστοποιημένο από τον COSC-3

Όλα τα ρολόγια έχουν τρεις κεντρικούς δείκτες και ημερομηνία στο 3 ενώ στο κάτω μέρος του καντράν υπάρχει η σήμανση Automatic Chronometer, απόδειξη της πιστοποιημένης ακρίβειας του μηχανισμού.

LONGINES Record Collection, το πρώτο “Chronometer” της Longines πιστοποιημένο από τον COSC-4

Υπάρχει ευρεία γκάμα χρωματισμών και υφών στα καντράν (λευκό ματ, μαύρη λάκα, ασημί ή μπλε σε μοτίβο ηλιακών ακτίνων, λευκό φίλντισι) ενώ οι ενδείξεις των ωρών μπορεί να έχουν σφηνοειδείς ή λεπτές μπάρες, λατινικούς ή αραβικούς αριθμούς ή μπριγιάν.

LONGINES Record Collection, το πρώτο “Chronometer” της Longines πιστοποιημένο από τον COSC-5

Τα Record στεγάζονται σε open-back ατσάλινες κάσες, έχουν κρύσταλλο ζαφειριού με πολλαπλές στρώσεις αντι-αντανακλαστικής επεξεργασίας και αγκαλιάζουν τον καρπό είτε με ατσάλινα μπρασελέ είτε με φίνα λουράκια από δέρμα αλιγάτορα, όλα με αναδιπλούμενο κούμπωμα τριπλής ασφαλείας.

LONGINES Record Collection, το πρώτο “Chronometer” της Longines πιστοποιημένο από τον COSC-6

Ιδιαίτερη μνεία αξίζει σε δύο πανέμορφα θηλυκά Record με διαμάντια στη στεφάνη και στις ενδείξεις των ωρών. Το πρώτο σε διάμετρο 26 mm έχει 64 διαμάντια και το δεύτερο σε διάμετρο 30 mm έχει 73 διαμάντια.

LONGINES Record Collection, το πρώτο “Chronometer” της Longines πιστοποιημένο από τον COSC-7

Όσο για τις τιμές ενδεικτικά σας αναφέρουμε ότι τα ανδρικά μοντέλα ξεκινούν από 2.080 € ενώ από τα γυναικεία, το απλό μοντέλο 30 mm με δερμάτινο λουράκι έχει 1.920 € και το μοντέλο 30 mm με διαμάντια και μπρασελέ έχει 4.450 €.

Περισσότερες πληροφορίες στο επίσημο site της Longines.

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος: Swatch Group Greece (τηλ.: 210-9565656)

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή