Η Αγκυρα αποσύρεται από άσκηση του ΝΑΤΟ στη Νορβηγία – Σκληρές δηλώσεις Ερντογάν

Η Αγκυρα αποσύρεται από άσκηση του ΝΑΤΟ στη Νορβηγία – Σκληρές δηλώσεις Ερντογάν

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την απόσυρση της Τουρκίας από άσκηση του ΝΑΤΟ που διεξάγεται στη Νορβηγία ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν διαμαρτυρόμενος για έναν νορβηγικό πίνακα με εχθρικούς στόχους στον οποίο υπήρχε, όπως υποστήριξε, φωτογραφία του Μουσταφά Κεμάλ και το δικό του όνομα. Οι δηλώσεις του κ. Ερντογάν έχουν ως εξής:

«Χθες προέκυψε ένα θέμα στην Νορβηγία. Ανήρτησαν έναν πίνακα των εχθρών. Σε αυτόν τον πίνακα υπήρχε φωτογραφία του Ατατούρκ και στην άλλη πλευρά το όνομά μου. Αυτοί ήταν στο στόχαστρο. Την ώρα που αυτό έγινε γνωστό, ο Αρχηγός του γενικού επιτελείου και ο υπουργός μας αρμόδιος για την ΕΕ, ήταν καθ' οδόν προς Καναδά. Με κάλεσαν. Με ενημερωσαν ότι πρόκειται για άσκηση του ΝΑΤΟ, ότι συμμετέχουμε με 40 στρατιώτες και ότι αποφάσισαν να τους αποσύρουν. Απάντησα και βέβαια να το κάνετε άμεσα μην περιμένετε καθόλου. Ακόμη κι αν αποσυρθούν οι εν λόγω στόχοι, να αποσυρθούν άμεσα οι 40 στρατιώτες μας. Δεν νοούνται τέτοια συμμαχία και τέτοιoı σύμμαχοι.»

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή