Εισβολή του Ρουβίκωνα στο υπουργείο Αμυνας (βίντεο)

Εισβολή του Ρουβίκωνα στο υπουργείο Αμυνας (βίντεο)

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εφοδο στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας πραγματοποίησαν την Παρασκευή μέλη του Ρουβίκωνα.

Περίπου 20 άτομα βγήκαν τρέχοντας από τον παρακείμενο σταθμό του Μετρό και με τον ίδιο τρόπο πέρασαν την εξωτερική πύλη του Πενταγώνου καθώς οι ολιγάριθμοι φρουροί δεν μπόρεσαν να σταματήσουν.

Τα μέλη του Ρουβίκωνα κινήθηκαν στον προαύλιο χώρο του Υπουργείου, πετώντας φειγ βολάν, και έφθασαν μέχρι και τις μαρμάρινες σκάλες που οδηγούν στο ΓΕΕΘΑ και το Γραφείο του Υπουργού (σ.σ. ο Π. Καμμένος βρίσκεται στο εξωτερικό) πριν οι άνδρες φύλαξης του Πενταγώνου τους βγάλουν εκτός των ορίων του στρατοπέδου. Δεν υπήρξαν συλλήψεις ή προσαγωγές. 

Εισβολή του Ρουβίκωνα στο υπουργείο Αμυνας (βίντεο)-1

Την ευθύνη ανέλαβε η αναρχική ομάδα με ανακοίνωσή της που αναρτήθηκε σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, όπου μεταξύ άλλων αναφέρει: 

«Την ημέρα του Πολυτεχνείου, ως μέρος των κινητοποιήσεων του κόσμου του αγώνα επιλέξαμε μια παρέμβαση ενάντια στο κράτος, το βαθύ κράτος. Του οποίου οι πολυεπίπεδες ατζέντες συνεχίζουν να εφαρμόζονται αδιάφορες από πολιτεύματα, αδιάφορες από το τι συμβαίνει στο εσωτερικό, μέσα στην διαρκή πάλη τους στις ιμπεριαλιστικές ιεραρχίες».

Ακόμη, σχολιάζοντας τα εξοπλιστικά προγράμματα της χώρας, ο Ρουβίκωνας κάνει λόγο για «τακτική εισφορά δισεκατομμυρίων στην πολεμική βιομηχανία των ΗΠΑ» που ξεκίνησε «με το καλημέρα» η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

ΕΔΕ στο Υπουργείο Άμυνας

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ διέταξε ένορκη διοικητική εξέταση για την διακρίβωση των συνθηκών και αιτίων και τον καταλογισμό ευθυνών, στον απόηχο της «εισβολής» του Ρουβίκωνα σε ένα από τα, θεωρητικώς, καλύτερα φυλασσόμενα σημεία της Πρωτεύουσας. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εκδόθηκε, «την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017, μεσημβρινές ώρες, ομάδα πολιτών εισήλθε χωρίς άδεια  στον προαύλιο χώρου του στρατοπέδου “ΠΑΠΑΓΟΥ” από την Πύλη Μεσογείων και πέταξε φυλλάδια. Ακολούθως απωθήθηκαν από προσωπικό ασφαλείας του στρατοπέδου και αποχώρησαν. Για το περιστατικό ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ έχει διατάξει ΕΔΕ για την διακρίβωση των συνθηκών και αιτίων και τον καταλογισμό ευθυνών. Επίσης έχει ενημερωθεί η Ελληνική Αστυνομία». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή