Ρεκόρ προσέλευσης στην «Αυτοκίνηση Fisikon 2017»

Ρεκόρ προσέλευσης στην «Αυτοκίνηση Fisikon 2017»

3' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η έκθεση «Αυτοκίνηση Fisikon 2017» μαγνήτισε το ενδιαφέρον του κοινού από τις πρώτες μέρες λειτουργίας και σημειώθηκε νέο ρεκόρ επισκεπτών. Συγκεκριμένα, την ημέρα των εγκαινίων, Παρασκευή 10 Νοεμβρίου, και το Σαββατοκύριακο που ακολούθησε, οι επισκέπτες ξεπέρασαν τις 29.000.

ΤΟΥ ΑΡΗ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ

Αύξηση κατά 20% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή έκθεση, ενώ μέχρι σήμερα τελευταία ημέρα, Κυριακή 19 Νοεμβρίου, ο αριθμός επισκεπτών αναμένεται να ξεπεράσει τις 78.000, που αποτελεί ρεκόρ προσέλευσης. Η μοναδική έκθεση αυτοκινήτου στην Ελλάδα έλαβε χώρα στους φιλόξενους χώρους του πρώην Δυτικού Αεροδρομίου (Ελληνικό), αίθουσα Ξιφασκίας.

Τα εγκαίνια της έκθεσης αυτοκινήτου «Αυτοκίνηση Fisikon 2017» πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή, 10 Νοεμβρίου, με την κορδέλα να κόβουν οι κ. Νίκος Μαυραγάνης, υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών και Γιώργος Βασιλάκης, πρόεδρος του ΣΕΑΑ (Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων).

Η φετινή διοργάνωση παρουσίασε μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς οι αυτοκινητοβιομηχανίες εξασφάλισαν όλα τα καινούργια μοντέλα που εμφανίστηκαν για πρώτη φορά στην πρόσφατη Διεθνή Εκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης. Οι πανελλήνιες πρεμιέρες ξεπέρασαν τις 15 και οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να δουν από κοντά τα πιο καινούργια μοντέλα της διεθνούς αυτοκινητοβιομηχανίας και να ενημερωθούν πλήρως για τα χαρακτηριστικά τους, τις νέες τεχνολογίες και τις τιμές πώλησης.

Αναλυτικά στην έκθεση «Αυτοκίνηση Fisikon 2017» έκαναν ντεμπούτο τα εξής νέα μοντέλα: 

• Το νέο Citroen C3 Aircross που ξεχωρίζει από την crossover σχεδίαση και τους αποδοτικούς turbo κινητήρες από τα 1.200 κ. εκ.

• Το νέο DS7 Crossback που αποτελεί την premium πρόταση της γαλλικής εταιρείας με έντονα χαρακτηριστικά SUV.

• To Ηyundai Kona που είναι το νέο compact SUV και φέρει μοντέρνα σχεδίαση και προηγμένες τεχνολογίες.

• Το εκρηκτικό Ηyundai i30Ν, το οποίο είναι ουσιαστικά ο νέος αντιπρόσωπος των μικρομεσαίων GTI.

• To Ηyundai i30 Fastback θα αλλάξει τα δεδομένα, μιας και εισέρχεται στην compact κατηγορία των coupe με 5 πόρτες.

• Το Kia Stonic είναι το νέο μικρό SUV της φίρμας με τολμηρό design, πλήρη γκάμα κινητήρων και καλούς χώρους.

• Το ολοκαίνουργιο Kia Picanto πατάει δυνατά στον χώρο των αυτοκινήτων πόλης και αναμένεται να αγγίξει την κορυφή στην κατηγορία.

• Η νέα Mercedes X-Class είναι το πρώτο pickup της γερμανικής φίρμας με premium αέρα.

• Το νέο Nissan Leaf, που πραγματοποίησε πανευρωπαϊκή εμφάνιση επί ελληνικού εδάφους, αποτελεί την αμιγώς ηλεκτρική πρόταση της ιαπωνικής εταιρείας με 378 km αυτονομία.

• Το Seat Arona το πρώτο ουσιαστικά μικρό SUV της μάρκας, τοποθετείται κάτω από το μεγαλύτερο Ateca, ξεκινά από τα 1.000 κυβικά και διατίθεται ήδη στη χώρα μας.

• To σημαντικότερο επόμενο μοντέλο για τη Skoda είναι το νέο Karoq, που με πιο μαζεμένες διαστάσεις από το Kodiaq θα αποτελέσει το βασικό όπλο της τσέχικης εταιρείας στα μικρομεσαία SUV.

• To νέο Subaru Impreza, που βασίζεται σε νέα πλατφόρμα, είναι πάντα τετρακίνητο και έχει δύο αναβαθμισμένους βενζινοκινητήρες στα 1,6 και 2,0 λίτρα με ισχύ 114 και 150 ίππους αντίστοιχα.

• Δίπλα του το νέο Subaru XV με φρέσκια εμφάνιση και ίδιους κινητήρες με το Impreza.

• Το supermini της VW, το νέο Polo, παρουσιάστηκε στην έκθεση τόσο στις απλές εκδόσεις όσο και στην εκρηκτική GTI version.

• Το μικρό SUV της VW, το νέο T-Roc, είναι ο αντιπρόσωπος των compact SUV και κατατάσσεται κάτω από το Tiguan.

• Ο διάδοχος του επιτυχημένου Volvo XC60 έφτασε με πιο εντυπωσιακή εμφάνιση και με νέα εξελιγμένα συστήματα ασφαλείας, άνεσης και ψυχαγωγίας. Επίσης, μεγάλος ήταν και ο αριθμός των νέων εκδόσεων και αναβαθμίσεων που εμφανίστηκαν στη μοναδική ελληνική έκθεση αυτοκινήτου.

Παράλληλα, στη φετινή έκθεση αναβαθμίστηκε η παρουσία των εταιρειών που εκπροσωπούν προϊόντα και υπηρεσίες για τη φροντίδα και τη συντήρηση του αυτοκινήτου και του after market.

Τα δωρεάν test drive προσέλκυσαν το πρώτο διήμερο τουλάχιστον 2.000 επισκέπτες, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να κάνουν συγκρίσεις και να αποκομίσουν πληρέστερη εικόνα και πληροφόρηση για τη μάρκα και το μοντέλο που πρόκειται να αγοράσουν.

Τέλος, μεγάλη αίσθηση προκάλεσαν τα αυτοκίνητα με φυσικό αέριο, με τον κ. Στέφανο Οικονομίδη, διευθυντή Αεριοκίνησης στη ΔΕΠΑ να αναφέρει ότι το Green Bonus Fisikon αποτελεί μία από τις πολλές δράσεις που υλοποιεί η ΔΕΠΑ με δικούς της πόρους με στόχο την επιτάχυνση της εξάπλωσης του φυσικού αερίου στην κίνηση οχημάτων στη χώρα. Στο επίκεντρο όλων των εταιρικών δράσεων βρίσκεται η βραχυπρόθεσμη ανάπτυξη δικτύου CNG πρατηρίων Fisikon σε όλα τα μεγάλα αστικά κέντρα και τους κύριους αυτοκινητόδρομους στην Ελλάδα. Με τον τρόπο αυτό η εταιρεία θα συνεισφέρει στην τόνωση της ελληνικής οικονομίας, καθώς και στη βιώσιμη ανάπτυξη του τόπου, με ένα εναλλακτικό καύσιμο που προσφέρει μεγάλη οικονομία στις μετακινήσεις αλλά και χαμηλό ίχνος άνθρακα και εκπομπών άλλων τοξικών ρύπων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή