Γεννηματά: Δεν έχει γίνει διάλογος με τον κ. Τσίπρα γιατί κυβερνά με ακροδεξιά στοιχεία

Γεννηματά: Δεν έχει γίνει διάλογος με τον κ. Τσίπρα γιατί κυβερνά με ακροδεξιά στοιχεία

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η μεγάλη νικήτρια της εκλογικής «μάχης» για την ανάδειξη του επικεφαλής της Κεντροαριστεράς, Φώφη Γεννηματά, απάντησε σε ερώτηση  για το τηλεφώνημα που δέχθηκε το πρωί από τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

«Δεν υπάρχει καμία πρόταση συνεργασίας από τον κ. Τσίπρα. Διάλογος με τον κ. Τσίπρα δεν έχει γίνει επειδή κυβερνά με ακροδεξιά στοιχεία και υλοποιεί τις πιο συντηρητικές, νεοφιλελεύθερες πολιτικές», είπε χαρακτηριστικά η κ. Γεννηματά σε ραδιοφωνική της συνέντευξη (Θέμα) και πρόσθεσε: «Ήταν μία τυπική επικοινωνία».

Η κ. Γεννηματά χαρακτήρισε ως την πρώτη οργανωμένη κοινωνική αντίδραση στις πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ, τη μαζική συμμετοχή του κόσμου στις εκλογές.

«Ήμουν αισιόδοξη ότι η πρώτη Κυριακή δεν ήταν συγκυριακή» είπε η κ. Γεννηματά αναφερόμενη στον αριθμό των πολιτών που συμμετείχαν στη διαδικασία εκλογής νέου προέδρου στην Κεντροαριστερά, πρόσθεσε ότι «υπάρχει υπεράσπιση της παράταξης, η προσδοκία για μία παράταξη νίκης, αλλά και η αντίδραση απέναντι στην κυβέρνηση και στη λογική της αξιωματικής αντιπολίτευσης που επιμένει σε συντηρητικές πολιτικές και στο μέλλον» και επανέλαβε ότι ο νέος φορέας έχει χαράξει μία αυτοδύναμη στρατηγική.

 Σχετικά με τα επόμενα βήματα, μετά την εκλογή της, για το ιδρυτικό συνέδριο του νέου φορέα, η κ. Γεννηματά σημείωσε ότι η προοδευτική παράταξη είναι πολλαπλά κερδισμένη, δεν θα μπορούσε να ανοίξει η διαδικασία αν δεν έθετε και τον εαυτό της σε κρίση και θα πορευτεί με σίγουρα βήματα και όχι με άλματα στο κενό. «Με συνεννόηση όλων» επισήμανε, υπογραμμίζοντας: «Το βάρος θα πέσει στον νέο ενιαίο φορέα, εκεί θα παίρνονται οι αποφάσεις. Δεν είναι, όμως, στιγμή να μιλήσουμε για κατάργηση κομμάτων, διάλυση κομμάτων».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή