Τι συζήτησαν Τσίπρας – Ντούντα

Τι συζήτησαν Τσίπρας – Ντούντα

37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην Ελλάδα βρίσκεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Πολωνίας, Άντρζεϊ Ντούντα, ο οποίος συναντήθηκε νωρίτερα με τον Προκόπη Παυλόπουλο στο Προεδρικό Μέγαρο και στο Μέγαρο Μαξίμου τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης του κ. Ντούντα με τον Πρωθυπουργό, συζήτησαν ζητήματα ευρύτερης συνεργασίας ανάμεσα στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης και των Βαλκανίων, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ανάπτυξη δικτύων ενέργειας και μεταφορών. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, συζητήθηκαν οι οδικές συνδέσεις των Βαλκανίων με την Ανατολική Ευρώπη. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο Πολωνός Πρόεδρος κάλεσε την Ελλάδα να συμμετάσχει στην πρωτοβουλία Via Carpathia.

 Επίσης, συζητήθηκε ο νέος ενεργειακός χάρτης της περιοχής. Υπενθυμίζεται, ότι η Ελλάδα και η Πολωνία είναι οι μόνες ευρωπαϊκές χώρες, στις οποίες υπάρχουν προοπτικές για εισαγωγή σχιστολιθικού αερίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή