Ένα εκατομμύριο Fiat Panda στην παραγωγή

Ένα εκατομμύριο Fiat Panda στην παραγωγή

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Fiat Panda κατέγραψε ένα ακόμα σημαντικό επίτευγμα στη σύγχρονη ιστορία του, καθώς στις 17 Νοεμβρίου 2017 βγήκε από τη γραμμή παραγωγής στο εργοστάσιο της Fiat στο G. Vico Pomigliano d'Arco της Ιταλίας, το εκατομμυριοστό Panda. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, το οποίο θα διατεθεί στην ιταλική αγορά, είναι ένα Panda City Cross με κινητήρα βενζίνης 1,2 λίτρων 69 ίππων σε λευκό χρώμα και με off-road εμφάνιση. Από την αρχή του λανσαρίσματός του, το Panda ξεχωρίζει για τις τρεις διαφορετικές του προσωπικότητες. Έτσι μπορεί να αποτελέσει ένα λειτουργικό αυτοκίνητο πόλης 4X2 ή ένα ιδιαίτερα συμπαγές μικρό 4Χ2 με εμφάνιση off-road ή τέλος ένα στιλάτο crossover 4Χ4 με εξαιρετικές ικανότητες που το έχουν οδηγήσει στην κορυφή των πωλήσεων στην Ευρώπη.

Συνολικά έχουν πουληθεί 7,5 εκατομμύρια Panda από το 1980, όταν και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το Panda (το νέο ρεκόρ αναφέρεται στην τέταρτη γενιά του μοντέλου που λανσαρίστηκε στα τέλη του 2011). Οι παραπάνω αριθμοί, καθώς και μια σειρά από καινοτομίες και πρωτιές στην κατηγορία αποτελούν απόδειξη της μακράς και επιτυχημένης ιστορίας του μοντέλου. Για παράδειγμα, το Panda ήταν το πρώτο αυτοκίνητο πόλης με τετρακίνηση το 1983 και το πρώτο αυτοκίνητο που εφοδιάστηκε με κινητήρα diesel το 1986. Το 2004, ήταν το πρώτο αυτοκίνητο στην κατηγορία του που διακρίθηκε με τον τίτλο "Car of the Year", ενώ την ίδια χρονιά το Panda κατάφερε να ανέβει στην κατασκήνωση βάσης στο Έβερεστ σε υψόμετρο πάνω από τα 5,5 χιλιάδες μέτρα.

Η μεγάλη σειρά των ρεκόρ συνεχίστηκε το 2006 όταν το Fiat Panda αποτέλεσε το πρώτο mini αυτοκίνητο πόλης μαζικής παραγωγής με φυσικό αέριο. Από το λανσάρισμα και κάθε χρόνο η συγκεκριμένη έκδοση έχει γίνει best seller στην Ιταλία και στην Ευρώπη, σημειώνοντας συνολικά το ρεκόρ των 300.000 πωλήσεων τον περασμένο Φεβρουάριο.

Η επιτυχία του Panda εκτός από τα παραπάνω έγκειται και στο ότι σήμερα είναι το μοναδικό αυτοκίνητο στην κατηγορία με κινητήρες που μπορούν να κινηθούν με όλα τα διαθέσιμα καύσιμα (βενζίνη, πετρέλαιο, φυσικό αέριο και υγραέριο), διάφορους τύπους εκδόσεων (Panda, Panda, City Cross, Panda 4×4 και Panda Cross 4×4), προσφέρεται ως δικίνητο ή τετρακίνητο, με αυτόματο ή μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή