Μητσοτάκης: Φτωχοποιήσατε την κοινωνία

Μητσοτάκης: Φτωχοποιήσατε την κοινωνία

2' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οξύτατη κριτική στον πρωθυπουργό και στην κυβέρνηση συνολικότερα, με αιχμή την ακολουθούμενη οικονομική πολιτική, αλλά και ευρύτερα τις επιλογές της συγκυβέρνησης σε όλα τα μέτωπα, εξαπέλυσε χθες από του βήματος της Βουλής ο κ. Κυρ. Μητσοτάκης, στο πλαίσιο παρέμβασής του στη συζήτηση για το κοινωνικό μέρισμα.

«Διαλύσατε την οικονομία, φτωχοποιήσατε την κοινωνία, και τώρα πανηγυρίζετε που θα γυρίσετε κάτι στους πολίτες», υπογράμμισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και παρουσίασε σειρά στοιχείων που τεκμηριώνουν τις επικριτικές παρατηρήσεις της Ν.Δ. για την κυβερνητική πολιτική υπερφορολόγησης των πολιτών. «Η κυβέρνηση πήρε πολλά από τη μία τσέπη για να δώσει ελάχιστα στην άλλη. Υπερφορολογείτε. Τα πραγματικά θύματα της πολιτικής σας είναι τα πιο αδύναμα κοινωνικά στρώματα» είπε, μεταξύ άλλων, ο κ. Μητσοτάκης. Για να προσθέσει: «Εδώ και τρία χρόνια μειώνετε το εισόδημα όλων, αυξάνοντας τους φόρους. Δημιουργήσατε τη γενιά των 360 ευρώ, οδηγείτε σε αδιέξοδο τους συμπολίτες μας και στην απόγνωση τη νέα γενιά». Υπό το πρίσμα αυτό έκανε λόγο για «αφαίμαξη των πάντων και ειδικά της μεσαίας τάξης», «ανελέητη φοροεπιδρομή», «διευρυμένη εσωτερική στάση πληρωμών, καθυστέρηση καταβολής συντάξεων, αναστολή επενδυτικών δαπανών από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων. Δεν σας ενδιαφέρει μια πραγματικά ισχυρή οικονομία. Θέλετε πολίτες εξαρτημένους από εσάς και μια νέα πολιτική επιδομάτων», τόνισε χαρακτηριστικά.

Σχολιάζοντας δε την επιχειρηματολογία της κυβέρνησης, μέσω της οποίας επιχειρεί να στηρίξει την πολιτική της, ο πρόεδρος της Ν.Δ., αφού σημείωσε απευθυνόμενος στα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ, «κερδίσατε τις εκλογές με ψέματα και με ψέματα συνεχίζετε να ασκείτε την εξουσία», μίλησε σε εξαιρετικά αυστηρούς τόνους για τη γενικότερη συμπεριφορά των κυβερνητικών στελεχών, αρχής γενομένης από τον κ. Τσίπρα: «Ο πρωθυπουργός είναι απών» είπε, μεταξύ άλλων, σημειώνοντας ότι δεν επισκέφθηκε κανένα μέρος μεγάλων καταστροφών (μνημόνευσε τις πυρκαγιές, τους σεισμούς, τη μόλυνση του Σαρωνικού και, τώρα, τη Δυτική Αττική) για να συμπληρώσει: «Φοβάμαι ότι η τραγωδία στη Δυτική Αττική δυστυχώς δεν είναι το μόνο σημάδι ότι η Ελλάδα είναι ακυβέρνητη πολιτεία. Στα Εξάρχεια δρουν εγκληματικά στοιχεία. Επίθεση με καλάσνικοφ κατά αστυνομικών στο ΠΑΣΟΚ. Ο “Ρουβίκωνας” εισέβαλε ακόμα και στο Πεντάγωνο και ούτε μία σύλληψη. Είτε θεωρείτε ότι η δραστηριότητά τους σας εξυπηρετεί πολιτικά, είτε δεν μπορείτε να τα βάλετε με αυτά τα στοιχεία. Παραμένει ζωντανός, δυστυχώς, ο δεσμός συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ με αυτά τα στοιχεία». Και αμέσως μετά, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε: «Στήνετε ένα νέο παρακράτος. Με υπόγειες επιθέσεις κατά θεσμικών παραγόντων. Εντυπα συστηματικά εκτελούν εργολαβίες λάσπης».

Τέλος, αφού επανέλαβε ότι τα κυβερνητικά στελέχη επιτίθενται κατά πάντων, «δημιουργώντας την πιο τοξική ατμόσφαιρα από τη μεταπολίτευση», έκλεισε την ομιλία του καθιστώντας σαφές ότι μεθαύριο Πέμπτη, η κοινοβουλευτική συζήτηση επίκαιρης επερώτησης της Ν.Δ. για τον υπουργό Εθνικής Αμυνας και την υπόθεση πώλησης υλικού στη Σαουδική Αραβία, δεν θα είναι ευχάριστη για την πλειοψηφία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή